Més llums i reixes per evitar robatoris al voltant del futur casal de barri de la Trinitat Nova

Millora la seguretat amb la instal·lació de lluminàries i l’augment de la vigilància

Fa tot just un mes els veïns de la part final de la Trinitat Nova van dur a l’Audiència Pública de Nou Barris les queixes per inseguretat a la zona de les obres del futur casal de barri. Actualment, no ha desaparegut del tot la inseguretat, però sí que ha millorat amb la instal·lació de lluminàries i més vigilància. Districte també s’ha ofert a col·locar reixes en els pisos inferiors. Però per als veïns, que es coordinen per vigilar els blocs, falta encara feina per fer, sobretot amb les organitzacions il·legals que ocupen pisos.

La inseguretat a la zona propera a la Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova es va disparar amb l’inici de les obres del casal de barri. Les tanques de l’obra van crear un passadís a les fosques, que, juntament amb els turonets de la zona verda constituïen un amagatall perfecte per assaltar els pisos, sobretot les plantes baixes. Les reixes de les finestres no van ser suficients per combatre els robatoris. Després de les protestes veïnals, l’Ajuntament ha instal·lat lluminàries a la zona, a les tanques que marquen el recinte de l’obra. D’aquesta manera la seguretat ha millorat. “Han instal·lat lluminàries i ara no és tan fosc a la nit – afirma Esther Llaneza, veïna de la zona i membre de Taula Oberta, la plataforma d’entitats del barri- També ens han promès des de l’Ajuntament que ens col·locaran reixes als pisos de la primera i segona planta dels veïns que ho sol·licitin.

El clima d’intranquil·litat també ha millorat per un augment de la vigilància que ha vingut provocada, a més, per la coordinació veïnal. “Tenim un grup de Whatsapp i quan algun veí veu alguna cosa estranya, o algun sospitós, ens avisem i aleshores truquem tots – explica Esther Llaneza- D’aquesta manera els Mossos d’Esquadra reben 30 o 40 trucades en quinze minuts, i són denúncies que visibilitzen la situació.”

Tot i això, encara queden coses per treballar. Els preocupa l’actuació impune al barri de grups organitzats que es dediquen a ocupar pisos per llogar-los o que venen drogues. També estan parlant amb l’Ajuntament perquè suprimeixin els turons de gespa i arbustos que oculten els edificis.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies