De quina tonalitat és el color carn?

Una iniciativa ha creat llapis amb vuit tons de pell per a totes les races

El projecte Ubuntuland ha creat capses de llapis amb els diversos colors pell que existeixen. La idea és donar visibilitat a la diversitat ètnica a les escoles i a les pròpies famílies, i que tots els infants trobin un to que s’adeqüi al seu color.

Els creadors de la idea van voler deixar enrere l’expressió color carn com a sinònim de rosat clar, per obrir el ventall al que és la realitat social avui dia: una diversitat ètnica que han traduït en vuit tonalitats de llapis. Aquests llapis són eines pensades perquè els infants puguin trobar el seu color pell particular, però també perquè en pintar, els nens i nenes puguin reflectir la diversitat i que dibuixin personatges de tots els colors. “Abans per pintar-me havia de barrejar diferents colors. Mai trobava un color específic. Amb aquests és fàcil perquè els poses al costat de la teva pell i es veu fàcilment”- explica Aya  Debboun, que ja ha estrenat els llapis perquè pertany a una entitat, La Indimable, que va col·laborar al verkami organitzat per Ubuntuland per finançar les primeres produccions. “Quin és el color carn realment? En aquest barri tenim moltes color carn. Quan fèiem dibuixos, vèiem que els nens i nenes no estaven còmodes pintant-se de color rosa, groc o taronja i vam pensar que era una bona inversió – explica Mirta Manzetti, presidenta de La Indomable –  Fins ara teníem les capses de 70-80-90 llapis, precioses, però el color carn acabava sent el rosa.”  Ara, però, ja es poden adquirir directament a la botiga del web.  Estan destinades sobretot a les escoles però també a les famílies. A banda de les capses de colors, també han rebut una guia de treball i assessorament per a diversos projectes relacionats amb la diversitat ètnica.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies