La Trinitat Nova reclama un poliesportiu a les feixes de Collserola

La proposta municipal inclou només una zona amb elements esportius 

La plataforma veïnal Taula Oberta de la Trinitat Nova demana un equipament esportiu i una piscina per al barri. Ho ha fet dins el procés participatiu per definir el futur de les feixes, una zona fronterera amb Collserola on hi ha havia hagut un camp de futbol abans de les obres del metro. Els veïns es mostren disposats a negociar la reubicació de la piscina, però no volen renunciar a que hi hagi un poliesportiu en aquest indret.

Els veïns es queixen que el barri no disposa d’equipaments esportius i creuen que la zona de les feixes és idònia per les seves dimensions. Actualment hi ha una gran explanada, horts urbans i una feixa agrícola, però el pla és convertir l’espai degradat en una zona d’esbarjo i d’entrada a Collserola. “Volem dignificar tot aquest tros de Collserola, i amb les feixes no n’hi ha prou. Volem un poliesportiu.- explica Ramon Casas, de la Taula Oberta de la Trinitat Nova, la plataforma que recull totes les entitats del barri- És una zona catalogada com a esportiva i el que estem demanant és un poliesportiu”. “Reclamem des de fa molt de temps una zona esportiva. –afegeix Josep Aguilar, també de la Taula Oberta de la Trinitat Nova – Antigament teníem un camp de futbol que va desaparèixer amb les obres del metro. Però hi va haver un compromís per part de l’Ajuntament que es faria un poliesportiu. Al barri no hi ha res per als joves quan acaben l’escola per poder fer esport.”

La proposta inicial de l’Ajuntament era instal·lar elements esportius a l’aire lliure, però per als veïns no n’hi ha prou. “No volem una pista a l’aire lliure perquè quan plou no es pot fer servir, a l’hivern fa fred i a l’estiu massa calor. Volem un poliesportiu cobert.”- assegura Josep Aguilar. La realitat, però, és que el pressupost del Pla de Barris no pot afrontar el cost d’un poliesportiu. “Tampoc creiem que sigui l’espai més adequat pels problemes d’accessibilitat per a la gent gran, no seria l’ideal, i la gent gran també ha de fer servir aquests espais.- reconeix Carlos Izquierdo, conseller tècnic Nou Barris-  Estem buscant un espai més estratègic dins el barri. De les demandes, el tema de la piscina el podríem ubicar en un altre espai estratègic que també pugui donar resposta a altres demandes com la petició històrica de la piscina a la Prosperitat”. Aquest espai podria ser el solar de la via Favència amb el carrer d’Aiguablava, on es construiran promocions d’habitatge protegit. Els veïns de la Trinitat Nova acceptarien aquesta proposta, però sense renunciar a la pista poliesportiva a les feixes. “Ens hi sembla molt bé la piscina allà on diuen. Tampoc està tan lluny i pot donar us a la Trinitat Nova, la Prosperitat i les Roquetes”, afirma Ramon Casas. Però de moment, tot són projectes sense pressupost que cal negociar amb l’Institut Barcelona Esports.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies