Nou Barris rep el cicle ‘En moviment[s]. Dones de Barcelona. 40 anys i més. 1976-2016’

La Seu del Districte acollirà des de demà una exposició que ve acompanyada d’una agenda de xerrades

Nou Barris acull des de demà, 2 de maig, fins al dia 31 el projecte commemoratiu ‘En moviment[s]. Dones de Barcelona. 40 anys i més. 1976-2016’, que recupera i honora la memòria de les mobilitzacions de les dones a la ciutat en els últims quaranta anys.

El programa, impulsat pel Comissionat de Programes de Memòria amb la col·laboració dels districtes i comissariat per la catedràtica d’Història Contemporània a la Universitat de Barcelona Cristina Borderías, inclou una petita exposició itinerant.

L’objectiu és recuperar, honorar i transmetre la memòria de les mobilitzacions de les dones per la millora de la vida als barris de la ciutat i per la construcció de relacions socials més democràtiques i equitatives. A través de les vivències de dones de diferents procedències i de les seves experiències, es pretén posar en valor les reivindicacions i accions que han tingut lloc als barris les darreres quatre dècades, així com de la resistència antifranquista i el moviment feminista.

El cicle també servirà per commemorar els 40 anys de les I Jornades Catalanes de la Dona. Aquest esdeveniment va marcar un abans i un després en la vida de les dones i l’esdevenir de la ciutat. Moltes qüestions fins aleshores reservades a l’àmbit personal van transcendir a l’esfera pública i política, i van donar peu a algunes de les campanyes i mobilitzacions més importants dels anys següents.

El calendari del cicle és el següent:

-Exposició itinerant. Del 2 al 31 de maig, a la seu del Districte de Nou Barris.

– Taules rodones:

‘Les dones canvien els barris i la ciutat’. 9 de maig, a les 19h a l’Ateneu Popular 9 Barris. Participaran Lourdes Ponce, Conxa García, Amparo Iturriaga. Modera: Carolina Recio.

‘El nostre cos, les nostres vides’. 23 de maig, a les 19h al centre cívic Can Basté. Participaran Marcela Güell i Rosa Almirall. Modera: Montse Benito.

-Cinefòrums:

‘Antonia’s Line’. 16 de maig, a les 19h. Biblioteca Zona Nord.

‘Aguantando el tipo’. 30 de maig a les 19 h. La Masia de la Guineueta.

‘Canyelles. Historia de un barrio’. 30 de maig a les 19 h. La Masia de la Guineueta.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies