El Relligant Nou Barris geolocalitza més 40 punts d’interès històric i patrimonial

El projecte web explica amb rutes virtuals i vídeos el passat del districte

 

El projecte Relligant Nou Barris acaba de presentar els sis nous punts que se sumen a la llarga llista d’elements i llocs emblemàtics del districte que ja recull el web.  A partir de vídeos i rutes virtuals els veïns poden descobrir la història i el patrimoni de Nou Barris. Tot plegat es pot consultar a partir de Qrs amb el mòbil o la tauleta. Enguany el projecte potencia les rutes de carrers i places del districte.

En 5 anys, Relligant Nou Barris ha geolocalitzat en un mapa virtual més de 40 punts d’interès històric o patrimonial del districte.  “Vam iniciar aquest projecte al 2012 amb la idea que l’únic districte que no té cap museu, tingués un museu virtual. – explica l’administrador del Relligant Nou Barris, Ivan Bravo – El que hem fet és potenciar els punts d’interès, tant culturals com històrics, de manera que qualsevol persona que estigui davant d’un dels nostres punts, ja sigui una masia o una escultura, pugui veure en un vídeo  imatges d’aquest element de fa 30, 40 o 100 anys enrere.” Enguany entre els nous punts trobem la plaça de Santa Eulàlia, la més antiga del districte; la plaça del Virrei Amat, un nus viari molt proper a la masia de Can Sitjar; la plaça de les Roquetes, un antic barranc on es feien les primeres assemblees veïnals; la plaça Roja, escenari de reivindicacions i d’accions curioses com la cacera de rates; i el passatge de Santa Eulàlia, un carrer conformat de casetes baixes construïdes per la família de Ramon Casas.

De cara a l’any vinent, els administradors volen potenciar la presència del Relligant als carrers, amb la instal·lació de faristols nous amb els Qrs. “Aquest any hem incrementat la família de punts històrics, hem fet cinc punts més. Per a l’any vinent ens agradaria fer rutes noves i també instal·lar els faristols a peu de carrer que ens falten.  D’aquesta manera el projecte arribaria molt més a la gent perquè a banda del web tenim una presència física.”

Relligant Nou Barris és un projecte de Projectart – Televisió de Nou Barris, de l’Arxiu Històric de Roquetes Nou Barris i del Grup d’Història de Nou Barris – Can Basté i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona: Districte de Nou Barris. Aquest projecte pren el seu nom del llibre Relligant Nou Barris de Francesc Pujol i Martínez per fer un petit homenatge a una persona que ens ha servit de referència en aquesta tasca de recuperació de la memòria històrica

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies