Colors i alegria amb les Cruces de Mayo

La carpa del centre cultural García Lorca acull folklore i degustacions fins al diumenge al parc de la Guineueta

És una de les celebracions més arrelades a Nou Barris. Com cada any, i puntual a la seva cita, les Cruces de Mayo vestiran de colors el parc de la Guineueta. Serà fins al 21 de maig, amb un ampli programa que aproparà Andalusia al districte, no només per als andalusos de naixement i a tots els veïns i veïnes.

Des de l’any 1982, el centre cultural andalús García Lorca celebra las Cruces de Mayo. Aquesta festa és una celebració molt típica a Granada i Còrdova, amb el temps de la primavera es guarneixen els patis i els barris amb flors i la creu.  En els seus orígens la festa commemorava el temps de la primavera decorant amb flors un arbre o un tòtem. Però amb l’arribada del cristianisme, la creu va reemplaçar aquests objectes.

Les Cruces de Mayo del García Lorca s’han convertit en tot un referent ja que són les úniques que es fan a Barcelona. Durant 10 dies, els andalusos i la resta de veïns tenen un lloc de trobada a la carpa instal•lada al parc de la Guineueta. Allà s’hi pot trobar cada any una creu vestida amb flors fetes a mà per la vocalia de dones del centre. La creu presideix les diverses actuacions de castanyoles o dansa del centre cultural García Lorca i d’altres entitats andaluses, així com les degustacions de tapes i menjar andalús.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies