Programació, robòtica i tauletes digitals per a les escoles de Nou Barris

Els alumnes treballaran per aconseguir millores a la ciutat amb la tecnologia

 

El districte de Nou Barris, Barcelona Activa i el Parc Tecnològic de Nou Barris han sumat esforços per apropar la programació i la robòtica als alumnes. A partir de l’any vinent algunes de les empreses del Parc Tecnològic obriran les portes als alumnes de batxillerat per a que coneguin de primera mà la feina dels enginyers. A banda d’aquesta iniciativa, els alumnes de la ESO treballaran des de l’aula com aconseguir millores mediambientals a la ciutat a partir de la tecnologia. A més, els alumnes reflexionaran sobre el paper de la dona en l’avanç científic i tecnològic amb la creació d’un biopic audiovisual. “Amb projectes com aquest volem que tothom tingui accés als mitjans de la tecnologia, perquè avui la tecnologia forma part de la nostra vida. – explica Janet Sanz, Regidora de Nou Barris-  I també aconseguir que més dones, més nenes, més adolescents nenes, puguin també despertar-se en aquestes vocacions científiques i tecnològiques que tant necessitem.”

Una altra mesura són els kits de maletes tecnològiques que es donaran en préstec a partir del curs vinent als centres d’infantil, primària i secundària.  L’objectiu és impulsar amb aquests recursos la programació, la robòtica i l’ús de les tauletes digitals a les escoles. “Hi ha tot un procés des de P3 que només programen directament el robot, que és un robotet molt senzillet. A que després els alumnes de secundària muntin el robot, o inventin el robot amb les plaques d’Arduino puguin ja programar i fins i tot fer competicions.”, explica Silvia Benages, tècnica Centre de Recursos Pedagògics Nou Barris. La mesura també pretén despertar vocacions científiques i tecnològiques entre els joves, treballant des de la perspectiva de gènere.   El professorat també tindrà a disposició tallers pràctics, un curs sobre l’ús de les tauletes i fins i tot un seminari de programació i robòtica.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies