La plaça d’Olof Palme guanyarà espai i accessibilitat

La reforma desplaçarà els jocs infantils i adaptarà les escales i rampes

 

La plaça d’Olof Palme es remodelarà completament a partir del darrer trimestre de l’any. Serà un reforma pensada per treure més profit de la plaça, ja que ara per ara, la zona de jocs infantils situada al centre no permet celebrar-hi trobades o actes. També es vol millorar l’accés tant des de la part inferior, el carrer de Sant Iscle, com des de la part superior.

Es tracta d’una obra reclamada pels veïns des de fa temps. “Fa més de deu anys que demanàvem la remodelació de la plaça – explica Antonio Silva, president de l’AV Turó de la Peira – Hi ha coses de la plaça que es van fer malament. Els jocs infantils els van situar al mig ocupant tot l’espai central. Ens hagués agradat que es fessin en una cantonada. Si tinguéssim aquest espai central podríem fer les botifarrades i altres actes de festa major, també l’escola Calderón podria aprofitar la plaça per fer activitats.” Els veïns es queixen que no tenen grans places al barri on trobar-se i, per tant, la d’Olof Palme és fonamental. El projecte, amb un pressupost que ronda els 300.000 euros, s’està acabant de definir però ja estan clares les línies. Els jocs infantils es desplaçaran cap a un dels extrems per alliberar l’espai central. També se substituiran els plataners per altre tipus d’arbrat i es plantaran parterres amb flors al peu del mur de contenció. “Per a nosaltres és important que sigui una plaça tova, de sorra o sauló. I que sobretot es dediqui als infants”, assegura Antonio Silva.

Més enllà dels aspectes estètics, també es millorarà l’accessibilitat d’una plaça situada en un nivell intermig entre dos carrers. Actualment s’hi accedeix a través d’unes rampes o de les escales superiors o inferiors. “L’escala superior, que ve del carrer del Montsant és molt empinada i perillosa, així que se substituirà per una altra de ferro, més còmoda.”, explica el representant veïnal. Pel que fa a les pendents, també es modificaran per millorar l’accés a una zona, la de Sant Iscle, que també viu una gran transformació amb la construcció d’un poliesportiu amb piscina i d’una illa d’habitatges protegits amb equipaments per al barri. Les obres de tota aquesta nova àrea comparteixen la mateixa data de finalització: finals de 2018.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies