Dijous, maig 23, 2024
Vallbona

Vallbona es puja al tren del soterrament de les vies a l’últim moment

El barri aconsegueix entrar dins el projecte del disseny del nou parc fluvial del Besòs junt amb Montcada

Després de molts mesos de nervis i d’anys de reivindicacions, Vallbona comença a assimilar que per fi ha aconseguit una de les seves grans fites: el soterrament de les vies de la R2. Una notícia que els permet començar a somiar amb un parc fluvial que els integri amb la riba del Besòs i tregui més profit al rec Comtal.

Per als veïns el soterrament de les vies és una oportunitat per estructurar urbanísticament el barri. “Amb aquest soterrament, a banda de guanyar físicament el terreny, guanyem la possibilitat de poder tenir un pla general urbanístic més coherent, i la possibilitat d’integrar l’eix Besòs i el parc fluvial, i millorar la comunicació amb Montcada”- explica Esther Mesas, de l’associació ecoveïnal Vallbona Viu- Hem patit molt, ja no pel soroll que genera el pas dels trens, sinó pel fet que quedar-nos fora faria després inviable el soterrament en el nostre tram econòmica i tècnicament.” I és que es tracta d’un tram relativament curt, que va des de Montcada fins al camp de futbol del Ràcing Vallbona, on les dificultats tècniques i l’existència d’un torrent ho desaconsellaven. “Ens sembla bé perquè es cobreix la part més poblada, que és la que es troba més a prop de les vies precisament – assegura Zaida Palet, membre de l’associació ecoveïnal Vallbona Viu- És més, s’ha aconseguit aquesta ampliació del soterrament fins a Vallbona, que en principi no estava contemplat en el primer projecte, precisament per la població que viu a la zona de la plaça del Primer de Maig.” Ara volen participar en el disseny del parc fluvial del Besòs, juntament amb la resta de municipis afectats. “Volem que sigui una actuació el més curosa possible amb l’entorn natural- explica Palet- No volem un parc com el de Santa Coloma o Sant Adrià, no volem que es malmeti tot el que s’ha recuperat amb les depuradores els darrers anys. Volem que sigui un entorn el més natural possible.”

El barri de Vallbona ha reclamat el soterrament de les vies durant molts anys. Recorden com a gran oportunitat perduda el projecte de la construcció de l’AVE l’any 2007, que finalment va deixar fora el soterrament de la R2. Ara, volen fer un seguiment exhaustiu del procés, que ja els han dit que durarà uns tres anys. El projecte els aportarà també el desviament de dues vies auxiliars que creuen el barri, i que es mouran per tal d’unificar les dues zones d’horts de la Ponderosa. D’aquesta manera el barri guanyarà en verd i en coherència.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies