Inauguració de la nova plaça de les Dones de Nou Barris

Un gran espai verd ret homenatge a les lluitadores del districte 

Avui les Roquetes inaugura la plaça de les Dones de Nou Barris en un acte festiu entre les 11 i les 18.30h. Es tracta d’un espai de 4.100 metres quadrats que ha sorgit entre els carrers de Les Torres, Nou Barris i Port de la Selva, i que ha estat batejat pel veïnat del barri en homenatge a les dones del districte i a la seva lluita per millorar la qualitat de vida i la cohesió social. De fet, la plaça ha estat dissenyada amb la participació de les dones i les entitats de les Roquetes com un gran espai verd per enllaçar l’entorn del Mercat de Montserrat amb la part alta del barri i el parc del Pla de Fornells, uns punts separats per grans pendents. “Es va decidir dedicar l’espai a les dones i nosaltres encantades – afirma Amparo Iturriaga, presidenta de l’AV Roquetes- Hem participat en tot el procés de disseny i ara ja tenim un espai on les dones podem reivindicar, celebrar i fer el que ens vingui de gust.”

Les dones també han col•laborat amb l’acte d’inauguració. La festa comptarà amb la presència de la Regidora de Nou Barris, Janet Sanz, i de Laura Pérez, regidora de Feminismes i LGTBI, a més de representants de les entitats que han contribuït a la creació de la plaça, i inclourà entre els seus actes una actuació musical de les cantautores que han musicat el projecte “(In)Visibles Memòria de les Dones de Roquetes”, un dinar “de traje”, i una tertúlia sobre el passat, present i futur amb mirada de dona.

A més de zones verdes, a la plaça hi trobem espais públics d’ús veïnal com una zona de jocs infantils adaptats. Pel que va a l’arbrat, s’han incorporat arbres com bedolls, acers, til•lers, lledoners i tipuanes conjuntament amb d’altres arbustos de flors de color lila.Per facilitar la comunicació s’han traçat un seguit de camins adaptats, que no superen el 6% de pendent, entremig de parterres enjardinats. El pressupost d’urbanització d’aquesta nova plaça ha estat de 1,4 milions d’euros.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies