Proliferació de rates a Ciutat Meridiana

La prohibició d’utilitzar verí fa créixer la població amb l’arribada del bon temps

El 4 de juny de 1973 Ciutat Meridiana va celebrar un concurs de cacera de rates per protestar contra la proliferació d’aquests rosegadors. 44 anys després, els veïns tornen a queixar-se d’una plaga de rates al barri. La raó és la normativa europea que prohibeix a l’Ajuntament utilitzar verí contra elles.

Fa temps que els veïns de Ciutat Meridiana es queixen de l’increment exponencial de les rates al barri, però amb l’arribada del bon temps s’estan multiplicant. Es tracta d’un problema present a tota la ciutat, però que en un barri de muntanya com és Ciutat Meridiana, s’agreuja. “Ha arribat a un punt en que ni tan sols s’espanten, corren entre els peus dels veïns tan tranquil·les. Les pots veure a qualsevol hora. – explica Filiberto Bravo, de l’AV Ciutat Meridiana- hem demanat per passiva i per activa a l’Ajuntament que faci alguna cosa. Abans venien i desratitzaven i durava un temps. Ara amb la nova normativa europea es veu que no es pot utilitzar verí.” L’Ajuntament és conscient del problema de sobrepoblació de rates a la ciutat però de moment no han trobat cap alternativa al verí que sigui eficaç. Tant és així que es planteja demanar permís a Europa per utilitzar de nou el verí contra les rates.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies