L’Ajuntament rebutja el projecte de construir un tanatori al camp de la Damm

Els veïns demanen equipaments i zona verda a l’antic terreny de futbol

Els veïns de Porta respiren més alleujats. L’Ajuntament ha desestimat la petició de l’empresa propietària de l’antic camp de futbol de la Damm per construir-hi un tanatori. La idea del tanatori a la zona de Porta fa més de quinze anys que ronda, però ara l’empresa Altima té el terreny, just a tocar del cementiri de Sant Andreu. Els veïns sempre s’hi han oposat al projecte de construir un tanatori al costat del cementiri perquè creuen que col·lapsaria el barri de cotxes. Per la seva banda, l’Ajuntament ha argumentat la negativa amb un informe dels Serveis Jurídics que aprecia que la proposta del tanatori vulnerava l’Ordenança de Serveis Funeraris vigent, que exigeix la implantació en un edifici exclusiu. En aquest cas la coberta estava destinada a equipament esportiu i, per tant, no es complia aquest requisit. El solar és de propietat privada i està qualificat d’equipaments. Per ara, l’Ajuntament no té previst ni comprar ni expropiar el solar.

Els veïns veuen essencial recuperar aquest solar per dues raons. Donar-li un ús per al barri, i recuperar el projecte d’ampliació del carrer en la línia del que ells anomenen el “Corredor Verd de Pintor Alsamora”. Una rambla que connectaria la masia de Can Valent amb els Jardins d’Alfàbia. Actualment el camp de la Damm exerceix de coll d’ampolla, ja que el carrer s’estreta a la seva altura i després es torna a eixamplar. Per això reclamen que l’Ajuntament arribi a un acord d’usos amb el propietari o que el compri.

Els veïns encara no han definit quin equipament o ús volen per al terreny, sinó que ho decidirien en un procés participatiu. Són conscients que no podrien utilitzar tots els metres quadrats del solar, ja que es troba a pocs metres del cementiri de Sant Andreu i la normativa marca una distància entre recintes funeraris i equipaments. Però això no desanima els veïns.

El camp de futbol de la Damm està abandonat des de l’estiu de 2006. Els equips van marxar al camp de futbol de l’Horta perquè s’anava a remodelar la instal·lació. Les obres no van començar i el club no va tornar.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies