18 anys de còmics a Can Verdaguer

El centre cívic exposa els participants i els guanyadors d’enguany fins al 22 de juliol  

Ja es coneixen els guanyadors del concurs de còmic de Nou Barris i ara s’exposen a Can Verdaguer juntament amb la quarantena d’obres participants. L’equipament ha celebrat la 18ena edició d’un concurs de còmic que atreu participants de tota Catalunya i Espanya.

El Concurs de Còmic de Nou Barris és una cita plenament consolidada. Lluny queden les primeres edicions, fa 18 anys. Des de fa alguns anys, el lliurament de premis és tot un acte que aplega professionals del sector, com els mateixos membres del jurat. “Nosaltres no fem de jurat, el jurat d’aquest any està format per Ficomic (Federació d’Institucions Professionals del Còmic), per l’escola Joso, per Norma Editorial i Arkham, i ells ens diuen el veredicte.”, explica Marian González, directora centre cívic Can Verdaguer. Aquest any, el veredicte ha portat  dues sorpreses, dos guanyadors coneguts a la casa. “Ens ha sorprès a nosaltres mateixos que dos alumnes dels tallers de còmic d’aquí siguin els guanyadors.”, afirma González.

A partir d’aquí, el que trobareu a l’exposició de còmics participants i guanyadors és un recull de les tècniques i estils més diversos, tot i que dominen els confeccionats amb ordinador, classificats en tres categories, una d’elles, novetat d’enguany. “La primera categoria és per a dibuixants de 9 a 15 en castellà. – explica Marian González- La segona és per a adults, a partir de 16 anys. I aquest any hem fet una col·laboració amb el Consorci de Normalització Lingüística i hem obert una tercera categoria, la infantil en català.” Can Verdaguer aposta així per implicar els joves del barri. De fet, s’estan pensant avançar les dates del concurs perquè les escoles puguin visitar i treballar l’exposició.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies