Un arbre singular de la Xina que es va plantar a les Roquetes

Aquesta planta d’interior  ha crescut fins als deu metres entre uns blocs de la via Favència

Dos aficionats als arbres de la Prosperitat, el Joan Catafal i l’Alberto Sanagustín, van identificar fa tres anys un arbre únic a la ciutat de Barcelona. “Dues veïnes de la Prosperitat ens van dir que passejant havien trobat un arbre molt especial a la via Favència.  – explica en Joan Catafal – Vam venir de seguida a veure’l, i vam veure que no era un arbre gens corrent a la ciutat. No el coneixíem i el primer que ens va tocar fer va ser identificar-lo.”

De seguida van descobrir que era una espècie de la Xina coneguda popularment com a arbre serp o també maragder de la Xina (radermarchera sinica).  “Vam descobrir que una altra persona també, anys enrere, l’havia descobert.  Era un treballador de parcs i jardins que va penjar un article al  blog ‘Arbres amics’.  –  comenta Catafal – També el tenia identificat com a maragder, diu que és únic a la ciutat i que per acabar de classificar-lo caldria veure’l florit.”

El Joan i l’Alberto van tenir la sort de veure’l florit l’ara fa tot just un any. “Havien vist els fruits i vaig fotografiar les llavors, quan vam descobrir l’arbre no en teníem ni idea de la seva floració. – explica l’Alberto Sanagustín –  L’any vam començar a veure unes petites flors i vam pujar més sovint, per agafar fotografies de la floració,  molt abundant, espectacular. Una flor molt efímera que dura aproximadament un dia, però que en van sortint de noves de forma constant.”

Tots dos veïns van dedicir fer un cartell per identificar l’arbre com a singular. “D’aquestes dimensions, segur que és únic a la ciutat. De fet el maragder seria una planta d’interior, i aquest arbre en el nostre clima, entre els blocs, queda molt ben acollit i s’ha convertit en una planta que supera els 10 metres”, afegeix Catafal.

Com que tots dos veïns han anat moltes vegades a veure l’arbre han pogut esbrinar la també seva història.  “Aquest arbre el va plantar la veïna del quart primera d’un dels blocs propers a l’arbre,  suposem que el tenia com a planta d’interior a casa, se li va fer gran i va decidir plantar-lo fora. Els veïns ens diuen que quan el va plantar  no feia mig metre, era una planta petita. I aquí s’ha trobat molt còmode i s’ha desenvolupat molt bé”, explica Catafal.

Per la singularitat  i raresa d’aquest  maragder de la Xina els veïns defensen que aquest exemplar entri dins el catàleg d’arbres d’interès local de la ciutat.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies