Càritas i Duet Sports col•laboren perquè qui ho necessiti pugui fer esport

L’activitat esportiva ajuda als becats a millorar la salut i integrar-se a la vida del barri

 

Trenta adults i infants de Nou Barris poden fer esport al CEM Cotxeres gràcies a un acord entre Càritas i l’empresa gestora del poliesportiu, Duet Sports. La intenció és treballar l’autoestima i els problemes de salut del usuaris becats, a més d’afavorir-ne la integració social.

Des de fa un parell d’anys, Càritas i Duet Sports col·laboren en la tasca d’evitar que ningú que ho necessiti es quedi sense fer esport per qüestions econòmiques. “Inicialment vam pensar en oferir cursos, però finalment vam decidir donar-li’s un passi il·limitat a les instal·lacions com el de la resta de socis – explica Anselmo Méndez, director general Duet Sports – Només nosaltres sabem que és un usuari de Càritas, per a la resta passa desapercebut, integrat. Un exemple és l’Abdennour Nassini. Es troba a l’atur perquè no pot treballar per problemes d’esquena i els metges li havien prescrit esport, com ara natació, per millorar. “He notat molt la diferència perquè abans no podia ni caminar, ni moure’m. Em costava adormir-me i llevar-me al matí, però ara estic millor.- assegura l’Abdennour-  M’ajuda físicament i mental també. Al principi no podia córrer, però aviat ja podré córrer. Abans no pensava en treballar perquè em trobava molt malament però ara sí que crec que puc trobar feina.”

Càritas i Duet Sports volien treballar precisament això, l’autoestima i la salut física.  “Tractem dos aspectes. L’emocional, que es troben molt millor, per l’esport i l’ambient, de conèixer gent. I després la part fisiològica, com en el cas de l’Abdennour, tractar els problemes d’esquena”, afirma Anselmo Méndez. “La idea és que l’esport els ajuda a valorar-se a si mateixos, treballem el tema de l’autoestima i els valors. També a nivell de salut els ajuda a millorar. – explica Tània Schmidt,  tècnica de captació de recursos Càritas – Ara tenim en total 30 usuaris, 7 infants amb monitor, i la resta que tenen un carnet de soci per passar quan vulguin. A més tenim vuit places per al campus infantil d’estiu.”

Generalment les persones becades al CEM Cotxeres Borbó són gent de Nou Barris, per potenciar la proximitat i la xarxa de barri. Fora del districte, Càritas també té acords similars amb altres equipaments esportius.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies