L’AV Ciutat Meridiana reclama una seu definitiva després de 20 anys de provisionalitat en un barracó

Porta alerta a l’Audiència Pública de despreniments de pedres de la façana de la masia de Can Valent

 

L’Audiència Pública de Nou Barris ha estrenat aquest mes escenari, el pati de la Seu del Districte, però arrossega alguns temes recurrents a les sessions. Novament es van sentir veus reclamant solucions per problemes relacionats amb la neteja, la presència i actuació de la Guàrdia Urbana durant la nit (i concretament durant les revetlles incontrolades de Sant Joan) i l’habitatge. Un dels més greus, la parella desnonada pels Mossos d’esquadra a les dues de la matinada a Ciutat Meridiana, amb l’agreujant que la dona estava embarassada de vuit mesos.

L’AV Ciutat Meridiana va aprofitar la sessió per reclamar un local nou. Fa més de vint anys que es troben en un local provisional.  Originalment, l’any 1974, tenien la seu en un antic pis que havia servit de mostra durant la construcció del barri. En aquell local van estar 20 anys, fins que l’any 1994 van arribar les obres d’urbanització properes a l’estació de Renfe de Torre Baró. Des d’aleshores es troben en un barracó sense ventilació ni aïllament, amb fortes humitats i filtracions d’aigua a l’avinguda dels Rasos de Peguera. En un principi la provisionalitat havia de durar un parell d’anys, però n’han passat més de vint. Allà han de suportar les fortes olors causades per les humitats, el fred a l’hivern i les altes temperatures a l’estiu. Ni els ventiladors ni els pocs aparells d’aire condicionat són suficients, diuen. A més, es queixen que el local ha quedat petit i han hagut d’improvisar petits magatzems a tot arreu. La sala més gran queda inutilitzada quan plou, ja que l’aigua es filtra per sota del parquet convertint-lo realment en parquet flotant. Per tot això han pres la decisió d’ocupar el centre cívic del barri per fer les reunions de treball, ja que a la darrera trobada es va produir la lipotímia d’una de les veïnes assistents. Reclamen un local definitiu i digne. L’Ajuntament s’ha compromès a estudiar possibles solucions o reparacions per solucionar el problema, mentre no es construeixi el local definitiu. Aquest local hauria d’anar als equipaments que es construiran als terrenys de l’antic camp de futbol, a la part mitjana del barri. Però els veïns es queixen que mancarien uns 6 o 7 anys per estrenar local i reclamen que s’acceleri la construcció de la nova seu.

 

Des de Porta, un representant dels col·lectius que treballen l’hort de Can Valent va alertar de la degradació de la masia. Va afirmar que s’estan produint petits despreniments de pedres de la façana i van demanar que es rehabiliti el casalot  i es converteixi en un equipament que complementaria molt bé l’hort comunitari:  una escola d’horticultura, un espai de Parcs i jardins i, el més novedós, un banc de llavors municipal. La pròpia regidora de Nou Barris, Janet Sanz, va rebre de bon grat aquestes propostes al temps que apuntava també a la reconversió de l’aparcament provisional del costat del cementiri en una zona verda per al barri. Sobre la masia, va assegurar que s’està estudiant com intervenir-hi per evitar que caigui, però que el casalot necessita unes obres importants que l’actual pla d’inversions no permet i que obliga, doncs, a ajornar a un altre mandat.

Ente altres queixes, també es van sentir les de l’entitat Peluts de Nou Barris, que van defensar el seu dret a portar els gossos deslligats a la nit al Parc Central sense ser multats. Janet Sanz els va demanar paciència fins que s’acabin d’elaborar els horaris que fixaran quan poden córrer lliures els gossos.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies