Foto-denúncies fetes per joves pacients de salut mental de tot Catalunya

L’Ateneu Popular 9 barris exposa els treballs seleccionats al 7è concurs d’Hospitals de Dia

 

Enguany el repte del 7è Concurs de Fotografia d’Hospitals de Dia de Catalunya era la foto-denúncia. A partir d’aquí els joves han triat lliurement el tema, i han tractat la pobresa, l’homofòbia, l’incivisme, la defensa del medi ambient i la condemna de la violència en els diferents aspectes.

El concurs va sorgir ara fa 8 anys, amb la iniciativa d’una de les usuàries de la Fundació Hospital de Dia Nou Barris.  “Fèiem concursos a petita escala, entre nosaltres, i un dia vam decidir fer-ho més gran i incloure a tota Catalunya –  explica l’Ángel Cabeza, educador social Fundació Hospital de Dia Nou Barris i responsable del taller de fotografia –  Enguany és la setena edició del concurs.  El material cada cop és més complex i ells estan més motivat per treballar.” Al concurs d’aquest any s’hi han presentat una vintena de treballs d’usuaris de diversos Hospitals de Dia de Salut Mental. “Han presentat una composició de tres fotografies amb un petit escrit que acompanya les imatges. La temàtica era lliure però ens hem centrat en la foto-denúncia”, afegeix Cabeza. Entre els tres projectes guanyadors i la menció especial d’enguany els joves tracten temes com ara l’homofòbia, la pobresa, el maltractament animal, la violència de gènere o el medi ambient.  “Sobta molt la qualitat dels treballs perquè penses que són adolescents i joves que faran treballs infantils, però no, fan uns treballs que déu-n’hi-do. El jurat el formen professionals del món de la fotografia que asseguren que hi ha molta qualitat en els treballs”, destaca Cabeza.

La selecció dels treballs del concurs es pot visitar a l’Ateneu Popular 9 Barris fins al 14 de juliol.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies