Obres de renovació de l’enllumenat al parc Central de Nou Barris

La introducció de la tecnologia LED permetrà estalviar un 70% d’energia

Les obres per renovar l’enllumenat al parc Central de Nou Barris han començat ja i s’allargaran fins al proper gener de 2018. Amb un pressupost de 2,23 milions d’euros, l’actuació té per objectiu millorar-ne la sensació lumínica i reduir el consum d’energia fins al 70%. A la pràctica això es traduirà en la renovació de 414 lluminàries i 165 suports, i la instal·lació de 31 punts de llum nous. El projecte respectarà, però, l’estètica d’aquells fanals integrats a les típiques marquesines en forma de diapasó o ‘peineta’ del parc Central.

Les obres han començat a la zona intermitja del parc, a l’altura de la prolongació del passeig de Fabra i Puig i la masia de Can Carreres. I ho han fet obrint el paviment, i és que s’aprofita el projecte per renovar el cablejat del parc i actualitzar la instal·lació.

Les noves instal·lacions seguiran els criteris emmarcats en el Pla director d’Il·luminació de Barcelona i s’integren dins de les polítiques energètiques de la ciutat. Així, se substituirà les làmpades existents de vapor de mercuri i les de vapor d’alta pressió de sodi per d’altres de tecnologia LED. A més, s’ha dut a terme un estudi lumínic integral del parc adaptant la il·luminació a les necessitats actuals d’ús.

Es conservaran els quadres de comandament existents que estan en bon estat, però s’adaptaran a les noves tecnologies de telegestió, millorant així la gestió i control de l’enllumenat. Així mateix, es conservaran els suports que actualment estan en bones condicions.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies