Rescat paralitza l’esterilització de gats de carrer en perdre el local

L’entitat només mantindrà la cura i l’alimentació dels felins que controla actualment

 

Queden només uns dies per a finals de mes i l’Associació Animalista Rescat comença a empaquetar tot el material que fan servir per controlar una trentena de colònies de gats de carrer. Es queden sense local i tot i que fa mesos que reclamen a l’Ajuntament un altre espai. Ara Rescat paralitza la seva activitat d’esterilització i cura dels gats de carrer fins que es pugui emplaçar en un altre local.

Fa mesos que Rescat reivindica local, ja que la seva seu és una caseta pendent d’enderrocar, cedida pel propietari. I ara ha arribat la data que tant temien, els han avisat de l’enderroc imminent de la casa. “Marxem d’aquesta caseta amb tristesa. Hem salvat moltes vides d’animals, hem ajudat moltíssimes vegades que sempre ho recordarem però hem de marxar ja. Ens queden 15 dies per empaquetar tot i recollir-ho tot, sense saber a on anirem perquè no tenim on posar-ho tot. Darrerament tan sols hem reclamat un barracó per deixar el material però tampoc ens l’han donat”, lamenta Pepi Fuentes, presidenta de l’entitat. Han reclamat un espai nou a l’Ajuntament, però de moment no els han donat cap solució i necessiten l’espai per tenir-hi els gats malalts mentre els curen o els porten al veterinari, a banda de guardar-hi els aliments, medicines i material. Per això a partir d’ara paralitzen la seva activitat. “Demanem que l’Ajuntament s’impliqui i ens ajudi a continuar amb la nostra tasca. De moment la nostra feina queda aturada. A partir d’ara, que enderrocaran aquest refugi, Rescat només continuarà alimentant i tenint cura de la salut dels gats de les nostres colònies, de la nostra butxaca com sempre, perquè puguin estar bé. – assegura Fuentes-  “De moment les nostres colònies estan controlades al 99%. No hi ha naixements a les nostres colònies perquè esterilitzem. Però si deixem la nostra feina durant un any, sense controlar si deixen alguna gata no esterilitzada i pareix, només que tingui cinc gatets, aquests cinc gatets als sis mesos ja són actius per parir. Per tant aquesta colònia quedaria descontrolada.”

Rescat treballa des de fa més de 15 anys amb els gats de carrer. Ara controla uns 300 gats repartits en una trentena de colònies de Nou Barris i Sant Andreu.  “Ara ensenyarem a la gent del barri tot el que hem fet i fem, perquè valorin la nostra tasca, enlloc de solucionar els problemes a l’Ajuntament, ja que és un problema que haurien de solucionar ells.”, anuncia Pepi Fuentes.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies