Òpera del Liceu des del Pati de la Seu del Districte

L’Ajuntament ofereix gratuïtament un passi per streaming de l’obra Il Trovatore amb la col·laboració amb els eixos comercials

Per primera vegada avui es podrà gaudir d’una de les grans òperes del Liceu al districte, gràcies a l’streaming. La plaça major de Nou Barris convida avui a les 21.30h als veïns a gaudir a través d’una pantalla gegant de l’òpera Il Trovatore, de Verdi, a la Plaça Major de Nou Barris.

L’acte s’ofereix de manera gratuïta a tot el veïnat, amb la col·laboració entre Districte de Nou Barris i els eixos comercials. Precisament les persones que comprin a les botigues associades als eixos comercials del districte podran disposar d’un seient preferent, ja que un dels objectius de l’activitat és donar  suport al petit comerç del districte. Les compres als establiments de proximitat seran recompensades amb una entrada al concert que donarà dret a seient a la zona central de la improvisada platea, que tindrà un aforament de prop de 1.000 persones.

Il trovatore és una òpera en quatre actes de Giuseppe Verdi sobre un llibret italià de Leone Emanuele Bardare i Salvatore Cammarano, basat en l’obra teatral El trobador d’Antonio García Gutiérrez. La seva estrena va ser al Teatro Apollo de Roma el 19 de gener de 1853. La trama -intricada i novel·lesca- es desenvolupa entre Biscaia i Aragó en el marc de la revolta de Jaume d’Urgell, a les primeries del segle XV, contra Ferran d’Antequera, arran del resultat del Compromís de Casp, celebrat després de la mort sense successió de Martí l’Humà. Els grans moments musicals són molts: l’ària de Leonora Tacea ‘La notte placida’, seguida pel tercet en què se sumen Manrico i el comte (acte I), la narració d’Azucena i la romança del comte ‘Il balen del suo sorriso’ (acte II); ‘Ah, sì ben mio’ i ‘Di quella pira’, en la veu de Manrico (acte III), o els bellíssims, malenconiosos i patètics accents que ens transmet Leonora a ‘D’amor sull’ali rosee’ i el ‘Miserere’ (acte IV). L’obra té una durada aproximada de 2 h i 30 m.

Aquest acte s’emmarca dins l’Estratègia de Reforç i Projecció del Comerç 2017-2019, un programa que vol fomentar la cultura i el suport al comerç de proximitat apropant  l’oferta musical de gran format a la ciutadania, enfortint el comerç de proximitat i millorant la seva competitivitat, i un dels eixos centrals del qual és la creació d’una oferta d’activitats culturals que s’integrin amb l’activitat purament comercial per tal d’atreure més visitants a les zones comercials menys cèntriques. Entre d’altres iniciatives, l’Estratègia preveu l’elaboració d’un mapa d’incentius comercials que ofereixin oci i serveis complementaris a la compra, la creació de rutes i propostes de visites juntament amb els establiments comercials i la descentralització i promoció de propostes culturals amb la implicació del teixit comercial.

A més, també s’inclou en el programa d’activitats  “L’estiu, al pati!” que ha organitzat per segon any el Districte de Nou Barris. Tota una sèrie de cicles i espectacles gratuïts per gaudir del pati els caps de setmana de juliol. Precisament el cicle acabarà diumenge, amb una jornada de street food, concerts  i espectacles.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies