Tot el que portarà el nou curs a Nou Barris

Recta final de les obres del poliesportiu del Turó de la Peira

És temps de vacances i de gaudir l’estiu. L’activitat sembla que s’atura fins al setembre, quan comença un nou curs que portarà, com sempre, novetats al districte. Aquests dies us recordem quins són els principals temes dels que parlarem durant el curs 2017-2018.

A principis d’any van començar les obres per construir la piscina i la pista poliesportiva del Turó de la Peira, al carrer de Sant Iscle. La piscina antiga es va començar a enderrocar el passat mes de juliol i ara, un cop preparat el terreny, s’està treballant per aixecar el nou equipament esportiu. Són unes obres llargues, però ja comença a veure’s més a prop la finalització: es preveu que acabin cap a mitjans de 2018. A més de l’equipament, es remodelarà tot l’entorn: l’antiga pista de futbol sala del CFS Montsant i els interiors d’illa. S’eliminaran les barreres arquitectòniques per guanyar en accessibilitat, tant al poliesportiu com a l’escola Calderón, i es crearan zones enjardinades entre el carrer de Sant Iscle i el passeig de Pi i Molist. En total, es renovarà per complet l’aspecte de  4.407 metres quadrats de superfície, amb un pressupost d’uns 10 milions d’euros.

Es tracta d’un dels projectes emblemàtics del mandat pel Districte i l’Institut Barcelona Esports, per donar resposta a una reivindicació històrica del barri, que feia molts anys que demanava la remodelació completa de la piscina,  construïda el 1973 i ja obsoletes. Dins el projecte també va entrar la demolició de la pista de futbol sala del CFS Montsant, una pista a l’aire lliure que també estava pendent de reformes des de fa temps.

Està previst que la piscina se situï a la planta baixa del nou edifici i el poliesportiu tindrà accés des del carrer de Sant Iscle. Una rampa exterior connectarà directament amb la pista superior, que estarà situada sobre la piscina i s’envoltarà d’una xarxa per on creixerà vegetació. Des d’aquest punt es podrà veure el jardí que envoltarà l’edifici. Està previst que aquest espai també pugui ser utilitzat per fer-hi tot tipus d’esdeveniments.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies