Tot el que portarà el nou curs a Nou Barris

Tècnics i veïns redissenyen l’illa Portlligat-Aiguablava

És temps de vacances i de gaudir l’estiu. L’activitat sembla que s’atura fins al setembre, quan comença un nou curs que portarà, com sempre, novetats al districte. Aquests dies us recordem quins són els principals temes dels que parlarem durant el curs 2017-2018.

Fa molts anys que l’illa Portlligat-Aiguablava, a la Trinitat Nova, espera una remodelació completa. Ara el Pla de Barris la faria posible. Per això, tècnics i veïns treballen en com han de ser els espais interiors, una reforma que sobretot se centrarà en suprimir barreres arquitectòniques, renovar l’arbrat que aixeca el paviment i millorar la circulació dels vianants dins la zona. El resultat del procés serà unes obres que, segons el calendari, haurien de començar el juny de 2018.

El plànol inicial proposat pels arquitectes que han treballat al projecte proposava la instal·lació de rampes que complementen o substitueixen les escales actuals, per permetre que els veïns puguin accedir als edificis sense barreres arquitectòniques. També proposen nous eixos de comunciació dins l’illa per accedir al carrer d’Aiguablava o a l’Ateneu Popular de 9 Barris. Una altra mesura és renovar l’enllumenat per fanals més eficients al tipus de carrers i la posible instal·lació d’un ascensor per salvar el desnivell que separa el grup de cases amb el carrer d’Aiguablava i els serveis bàsics del barri.

A partir d’aquestes idees, els veïns van començar una sessió participativa en què van acollir amb satisfacció la reforma urbanística total de l’illa, i la supressió de les escales. Les aportacions veïnals van passar per canviar la ubicació proposada de l’ascensor per situar-lo al costat de l’accés al metro, i afegir al projecte un espai de jocs infantil i un pipi-can, entre altres. No van estar d’acord amb la proposta de reduir l’aparcament en superfície al barri, sinó que van demanar ampliar-lo o posar zona verda per a ús veïnal.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies