Tot el que portarà el nou curs a Nou Barris

La nova plaça de Sóller serà més tova i multifuncional

És temps de vacances i de gaudir l’estiu. L’activitat sembla que s’atura fins al setembre, quan comença un nou curs que portarà, com sempre, novetats al districte. Aquests dies us recordem quins són els principals temes dels que parlarem durant el curs 2017-2018.

El proper any portarà l’inici de les obres de remodelació de la plaça de Sóller, llargament esperades pel barri. Després d’un procés participatiu, s’ha definit una plaça que guanyarà en accessibilitat amb l’eliminació dels porxos i acollirà l’ampliació de l’Ateneu la Bòbila, ara soterrani. S’adaptarà l’espai inferior per guanyar usos cívics i esportius, al mateix temps que es conserva els trets simbòlics del llac. Es millorarà l’accessibilitat i s’integraran millor els elements que es volen conservar: el llac i la zona enjardinada a la part superior. “No és una reforma que parteix des de zero, sinó que hi ha molts elements positius que continuaran igual. Però hi ha moltes coses que s’han de canviar perquè en tots aquests anys els usos també han canviat.– explica Carles Izquierdo, conseller tècnic de Nou Barris- Volem que sigui més verda, que la plaça no quedi tan aïllada, per això volem enderrocar els porxos del voltant. La idea és que no hagis d’entrar a la plaça, sinó que quan te n’adonis ja hi siguis”.

L’enderrocament dels porxos també servirà per ampliar en el seu lloc, amb una segona planta, l’Ateneu la Bòbila. El projecte de remodelació de la plaça inclourà aquest equipament, que ara es troba en el soterrani. Tot i això, aquesta ampliació es farà en una segona fase, ja que s’ha de modificar el PGM, que ara mateix qualifica aquell espai com a zona verda. L’ampliació es vol dissenyar de manera que l’ateneu no sigui un mur, un obstacle, entre el carrer de l’Estudiant i la plaça de Sóller. “Es parla d’un espai transparent, que no trenqui. Sí que estem treballant en veure com ho fem per resoldre el desnivell entre el carrer de l’Estudiant i la plaça, on hi ha ara escales- afegeix Carles Izquierdo – L’equipament emergirà a la zona dura de la plaça on hi ha actualment la pista esportiva, que els veïns també volen conservar. Serà un espai més tou però amb més usos.”

Encara no hi ha dates d’inici d’obres, però l’objectiu és que la plaça estigui remodelada a finals del 2018. L’ampliació de l’equipament dependrà del calendari de modificació del PGM. De moment s’hi estan fent treballs preparatoris als interiors de l’ateneu.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies