Tot el que portarà el nou curs a Nou Barris

La Trinitat Nova s’acomiada de l’aluminosi

És temps de vacances i de gaudir l’estiu. L’activitat sembla que s’atura fins al setembre, quan comença un nou curs que portarà, com sempre, novetats al districte. Aquests dies us recordem quins són els principals temes dels que parlarem durant el curs 2017-2018.

Els darrers veïns afectats pel procés de remodelació de la Trinitat Nova ja gaudeixen dels nous habitatges a l’escala F del Bloc D, al carrer d’Aiguablava. El mes d’abril van rebre les claus i des d’aleshores s’han anat traslladant. Mentrestant s’avança en la reurbanització dels entorns del nou bloc.

Ara s’obre el torn dels enderrocs de mitja dotzena d’edificis. El primer serà un bloc del carrer de S’Agaró a la tardor. Un cop a terra, caldrà reurbanitzar els solars que en restin. A més, les administracions preveuen construir un parell més d’edificis de protecció oficial al barri, però ja serien fora de la remodelació, oberts als barcelonins.

Els enderrocs comportaran també el tancament del capítol de l’aluminosi da la Trinitat Nova. L’aluminosi es va detectar l’any noranta a la Trinitat Nova, però van ser necessaris nou anys de negociacions fins que els veïns van aconseguir un acord de les administracions per remodelar tot el barri afectat d’aluminosi.  El projecte preveia substituir en sis anys uns 900 habitatges amb aluminosi amb la construcció de 607 habitatges nous.  La història, però, s’ha allargat molt més en el temps.

Els primers enderrocs es van produir el setembre de 2001. L’estiu següent es va començar a construir la primera fase, amb 60 pisos, i les primeres claus es van lliurar el mes de juliol de 2003. Els retards, però,  van paralitzar la remodelació any rere any, mentre els veïns s’acostumaven als puntals, les esquerdes i els despreniments.  Ara, 18 anys després dels primers enderrocs, es tanca per fi el capítol de l’aluminosi al barri.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies