Tot el que portarà el nou curs a Nou Barris

El nou model de la policia de barri

És temps de vacances i de gaudir l’estiu. L’activitat sembla que s’atura fins al setembre, quan comença un nou curs que portarà, com sempre, novetats al districte. Aquests dies us recordem quins són els principals temes dels que parlarem durant el curs 2017-2018.

Nou Barris va ser el primer districte en estrenar el nou model de Policia de Barri. 13 agents de la Guàrdia Urbana es van desplegar a partir del passat mes d’abril amb l’objectiu de convertir-se en referent a cadascun dels barris del districte. Passats ja alguns mesos i especialment l’estiu, arribarà el moment de fer un balanç de com està funcionant aquesta mesura.

La policia de barri vol ser l’interlocutor del cos de policia barceloní dins del teixit associatiu i veïnal en matèria de prevenció, seguretat i convivència, amb la idea de reforçar la prevenció, i la coordinació i contenció dels conflictes, tal com contempla el Pla Director de la Guàrdia Urbana. Per tal motiu, els agents de la Policia de Barri havien rebut una formació especialitzada i la idea era que tinguessin un gran coneixement dels barris, per tal de poder  proposar solucions, alhora que impliquen la ciutadania i fan seguiment de les problemàtiques. Tot plegat va enfocat a millorar la convivència ciutadana.

El referent del Policia de Barri és una de les demandes més nombroses del teixit veïnal i associatiu de la ciutat. A través d’aquesta proximitat es vol aconseguir que “tot el conjunt de la ciutadania es coresponsabilitzi de la seguretat i de la cohesió social”, en paraules de l’alcaldessa, Ada Colau, en l’acte de presentació dels agents. Està previst que a finals del 2018 el desplegament arribi a tota la ciutat amb 73 policies de Barri.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies