Tot el que portarà el nou curs a Nou Barris

El futur dels terrenys del carrer de la Maladeta

És temps de vacances i de gaudir l’estiu. L’activitat sembla que s’atura fins al setembre, quan comença un nou curs que portarà, com sempre, novetats al districte. Aquests dies us recordem quins són els principals temes dels que parlarem durant el curs 2017-2018.

Els horts urbans del carrer de la Maladeta han complert deu anys d’ocupació. Van ser una iniciativa particular dels veïns, que van ocupar dos solars destinats a la construcció d’habitatges per reclamar una zona verda. Es queixen de la densificació del barri i la construcció massiva de pisos. Ara, deu anys després, demanen a l’Ajuntament que compri els solars i els converteixi en la rambla verda de Porta. Per la seva banda, el Consistori continua unes negociacions complexes amb els propietaris del terreny, Núñez y Navarro, i estudia la millor solució al conflicte. No hi ha data per a la decisió final, però de ben segur, aquest serà un altre dels temes del nou curs.

Els solars van ser expropiats l’any 2004 dins el procés de remodelació de Porta, per substituir cases baixes per blocs d’habitatges. Però els veïns tenien altres plans, volien una zona verda que eviti més massificació al barri. Per això van començar a plantar els horts, de mica en mica, de parcel·la en parcel·la, fins completar tot el terreny. Una de les immobiliàries, Núñez y Navarro, els va denunciar i els va portar a judici, tot i que no van comparèixer. En paral·lel, l’associació de veïns del barri va engegar la reivindicació de construir-hi una rambla que connectés el carrer del Doctor Pi i Molist amb la plaça de Sóller. Només estan disposats a negociar la construcció d’equipaments per al barri en una part del terreny. Els veïns tenen clar que els horts no són l’objectiu sinó un mitjà. “Per al barri de Porta els horts són una barricada, com a símbol de la resistència, com a expressió del que volem. Tampoc volem els horts aquí, sinó que volem és la rambla de Maladeta- explica Julián Lluis, de l’AV Porta – En el moment en què l’Ajuntament aquest espai el faci públic, els mateixos veïns que tenen els horts els deixarien.” En el darrer plenari de Nou Barris els veïns van reclamar que l’Ajuntament adquireixi els solars per urbanitzar-los com a zona verda. Una idea que Districte vol reflexionar. “Ens hem de pensar molt quan destinem diners a adquirir propietats d’aquest tipus d’empreses immobiliàries. Ha d’estar molt justificat i argumentat”, va assegurar en aquell moment la regidora de Nou Barris, Janet Sanz. De moment, els veïns esperen una reunió al juny amb Districte Nou Barris per parlar del tema.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies