Tot el que portarà el nou curs a Nou Barris

La nova illa de pisos protegits i equipaments del Turó de la Peira

És temps de vacances i de gaudir l’estiu. L’activitat sembla que s’atura fins al setembre, quan comença un nou curs que portarà, com sempre, novetats al districte. Aquests dies us recordem quins són els principals temes dels que parlarem durant el curs 2017-2018.

Els propers mesos veurem com acaba de prendre forma l’illa Q del Turó de la Peira, formada pels carrers del Montsant, Aneto i Inca, el buit que va quedar després d’enderrocar el darrer edifici amb aluminosi. En aquest espai una cooperativa de la FAVB construeix cent habitatges protegits, que el Consistori complementarà amb equipaments. Els pisos s’han atorgat majoritàriament a veïns del barri. L’edifici projectat consta de tres plantes soterrànies destinades a aparcaments de cotxes i motos, una planta baixa destinada a dos locals comercials i cinc plantes altes destinades a habitatges, distribuïts en sis escales.

Pel que fa als equipaments, sembla bastant clar que hi anirà un casal nou de gent gran i el local de l’AV Turó de la Peira, però encara queden per definir l’ús de part dels metres quadrats. Durant el nou curs s’acabarà de decidir quins equipaments aniran en aquests locals.

En un principi, fa 12 anys, la idea era instal·lar-hi una oficina de serveis socials, però finalment s’ha descartat. Ara, a més d’un casal de gent gran i l’associació de veïns es plantejaria la possibilitat d’ubicar-hi un equipament infantil. “Nosaltres sempre hem demanat que els locals havien de ser per al barri.- explica Antonio Silva, de l’AV Turó de la Peira- Hem de buscar un consens entre l’Ajuntament i les associacions de veïns del Turó de la Peira i Can Peguera per veure quin seria l’equipament més adient per a la zona, què és el que ens falta. Un casal infantil creiem que no, perquè ja se n’ha inaugurat un a l’escola Turó, on creiem que hi ha de ser, amb un gran pati.”

El conjunt acabarà de transformar un espai buit des de fa 12 anys, des del gener de 2005. En el solar del carrer d’Inca i Montsant hi havia aleshores el darrer edifici pendent d’enderrocar dins el pla de remodelació de l’aluminosi. Però aquesta malaltia estructural es va agreujar de sobte per unes obres al clavegueram i l’illa Q va acabar passant a la història del barri per un desallotjament exprés i precipitat. Els bombers van declarar la ruïna imminent de tota l’illa, composada per un centenar de pisos. Les famílies van salvar tot el que van poder en tres dies, els que van tenir més sort. Els més afectats, van tenir hores. I després de l’enderroc, van seguir 12 anys d’inacció, en què el solar es va fer servir com a aparcament públic.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies