Tot el que portarà el nou curs a Nou Barris

Les Roquetes definiran en procés participatiu la remodelació de Mina de la Ciutat

És temps de vacances i de gaudir l’estiu. L’activitat sembla que s’atura fins al setembre, quan comença un nou curs que portarà, com sempre, novetats al districte. Aquests dies us recordem quins són els principals temes dels que parlarem durant el curs 2017-2018.

El Districte de Nou Barris treballa ara en el disseny del procés participatiu per a la reforma del carrer de la Mina de la Ciutat, un dels eixos centrals de les Roquetes. Ho fa seguint les demandes de les entitats del barri que volien un procés obert a tots els veïns per poder treballar també altres aspectes, com ara la convivència i el civisme.  Dins el procés participatiu, emmarcat dins el Pla de Barris, s’inclouran aspectes participatius i d’informació. També hi haurà un debat públic sobre la futura reforma del carrer.

La proposta de reformar el carrer de la Mina de la Ciutat va sorgir dins una jornada participativa que es va celebrar al barri de les Roquetes. “L’objectiu d’aquelles jornades era decidir entre tots com volíem que fos les Roquetes d’aquí a 15 anys.- explica Amparo Iturriaga, de la Plataforma d’Entitats de les Roquetes – Va sorgir llavors el tema d’arranjar el carrer perquè és un dels eixos principals de la vida del barri, hi ha molta vida, comerç i trànsit. La idea era fer una proposta participativa, on hi pogués participar tot el barri, i tothom pogués donar la seva opinió. D’aquesta manera tots els veïns se sentirien part del procés i podrien decidir sobre la reforma.” Per a les entitats de les Roquetes, aquesta era precisament la clau del procés: incidir sobre la participació en el disseny urbanístic per poder treballar també altres aspectes com ara la convivència i el civisme.

Però els problemes va començar quan Districte va iniciar a traçar algunes línies del projecte i la informació sobre la futura reforma del carrer va arribar de manera sesgada als veïns del barri. Entre d’altres propostes, el carrer de la Mina de la Ciutat passava a ser un carrer d’una única direcció. Un aspecte amb el que molts veïns del barri no hi estan d’acord. “No volíem fer una jornada participativa havent-hi hagut un conflicte, sinó des de la normalitat. Ara serà més complicat. – comenta Iturriaga –   Però la nostra decisió com a plataforma d’entitats, que no és només l’associació de veïns, és que o es fa una jornada participativa amb tothom o nosaltres no volem saber res de la Mina de la Ciutat.”  Les entitats de les Roquetes s’han negat, fins i tot, a veure el projecte que els hi volia presentar el districte. És per això que l’Ajuntament ha decidit ampliar aquest procés participatiu.  “Per fer un procés participatiu s’ha de tenir en compte que hi hagi dones i homes diferents edats. És a dir que hi hagi una representació del barri.  Aquest procés ha de ser  una responsabilitat de tots i un benefici per a tothom”, afirma Iturriaga.

Els veïns van decidir reformar el carrer de la Mina de la Ciutat perquè tot i ser un dels eixos principals del barri, fa molts anys que no s’hi ha fet res i està molt deteriorat.  Ara, en un procés participatiu molt més ampli, els veïns tindran l’oportunitat de decidir com volen que sigui el carrer en un futur.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies