Tot el que portarà el nou curs a Nou Barris

El projecte A-porta s’amplia a Torre Baró i Vallbona

És temps de vacances i de gaudir l’estiu. L’activitat sembla que s’atura fins al setembre, quan comença un nou curs que portarà, com sempre, novetats al districte. Aquests dies us recordem quins són els principals temes dels que parlarem durant el curs 2017-2018.

Fa uns mesos us vam explicar l’inici del projecte A-porta a Ciutat Meridiana. Un projecte en el qual veïns empoderats anaven de porta en porta al barri i feien auditories per comprovar l’eficiència energètica de les llars dels seus veïns. En cas contrari,  els veïns voluntaris informaven dels recursos que tenien per estalviar en el rebut elèctric, del gas o de l’aigua. I fins i tot aquests picaportes ajudaven a fer els tràmits per aconseguir aquest estalvi. En casos de vulnerabilitat en pobresa energètica, els redirigeixen als serveis socials o fan de mitjancers per trobar solucions al problema. Tot plegat en base als coneixements apresos en tallers impartits per Aigües de Barcelona i l’Ajuntament. Aquesta prova pilot es va tancar amb èxit i després d’analitzar els bons resultats obtinguts, el projecte s’ampliarà aquesta tardor i donarà cobertura també a la resta de Torre Baró i Vallbona. Es farà amb un conveni per als propers tres anys. Aquesta nova fase vol arribar a 800 habitatges, a banda dels 700 que ja han visitat.

El projecte està impulsat per la CONFAVC (Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya), l’Ajuntament de Barcelona i altres socis com Aigües de Barcelona (Agbar).  S’inspira en el programa francès Vosin Malin, de xarxes veïnals en les quals hi ha persones empoderades a qui els veïns i veïnes confien dubtes i problemes perquè els ajudin a resoldre.  En el cas del projecte A-porta aquests dubtes i problemes s’han dirigit a l’estalvi energètic. La idea és tornar a crear xarxes i confiança mútua entre veïns. Els seus consells es basen en una formació impartida per l’Ajuntament i companyies subministradores com Aigües de Barcelona.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies