Campanya per evitar que baixin els porcs senglars a la ciutat

Vuit informadors ambientals recorren els barris que limiten amb la serra amb recomanacions

L’Ajuntament ha engegat una campanya a Nou Barris i als altres districtes que limiten amb Collserola per evitar la presència a la ciutat dels porcs senglars, cada cop més habituals als carrers del districte. En concret, vuit informadors ambientals es distribuiran per Torre Baró, Ciutat Meridiana, Roquetes, Vallbona, Canyelles i Trinitat Nova, amb l’objectiu que el veïnat prengui consciència del fet que cal evitar que els animals salvatges s’acostumin a la presència humana i s’endinsin a la ciutat. Els porcs senglars representen un perill per a les persones i els animals domèstics, produeixen danys al mobiliari urbà i poden xocar amb vehicles, a la vegada que poden transmetre malalties als gats.

La campanya durarà fins a l’octubre (aturant-se a l’agost) i es desenvoluparà a través de diverses accions, principalment:

Evitar que se’ls doni menjar. En els darrers anys, alguns exemplars, acostumats a la presència humana, s’estan tornant cada cop més exigents i poden arribar a ser agressius per obtenir el menjar. Això és, en part, perquè han perdut la por a les persones i es mouen amb massa freqüència per zones habitades. Per aquest motiu és tan perjudicial donar-los menjar, ja que aquest fet els habitua al contacte amb la gent i a obtenir menjar amb facilitat, fins que finalment acaben exigint-lo com si fos un animal domèstic però sense perdre la seva condició d’animal salvatge.

Intensificació de la recollida de papereres i bloqueig dels contenidors. Els porcs senglars busquen menjar en les papereres i també poden arribar a tirar els contenidors al terra a la recerca d’aliment.
Protecció del pinso del gat. Els porcs senglars busquen menjar en el pinso que es diposita a les colònies de gats, deixant-los sense aliment i, a més, podent-los transmetre malalties. En aquest sentit, es col·locaran arquetes que impediran l’accés al menjar per part dels senglars.
Recomanacions a la ciutadania

De vegades es produeixen incidents en àrees de lleure i altres equipaments del parc de Collserola i és per aquest motiu que cal extremar les precaucions davant la presència de senglars i seguir les següents recomanacions en cas d’encontre:

No us hi apropeu. Poden reaccionar amb agressivitat.
No els toqueu. Hi ha risc de mossegada o envestida.
No els hi doneu menjar.
Feu soroll i gesticuleu exageradament per intentar allunyar-los.
A les àrees de pícnic es recomana estar alerta i controlar les vostres bosses. Si veieu senglars, guardeu el menjar, us el podrien prendre agressivament.

Així mateix, a la xarxa viària es recomana conduir amb precaució, poden creuar la carretera i provocar una col·lisió.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies