Crítiques dels veïns al nou carril bici de Rio de Janeiro abans de l’estrena

Els conductors es queixen que triguen un quart d’hora per recórrer 500 metres

Tot i que encara no ha entrat en funcionament, la instal·lació d’un carril bici bidireccional entre el passeig de Valldaura i l’avinguda Meridiana no ha agradat gens a alguns veïns ni als qui circulen habitualment per l’avinguda de Rio de Janeiro. Aquest tram té poc més de mig quilòmetre però a les hores punta de trànsit els vehicles poden trigar més d’un quart d’hora a recórrer-lo.  Segons els conductors, el motiu d’això és la instal·lació d’un carril bici que encara no ha entrat en funcionament i que ha eliminat un dels dos carrils de circulació que hi havia fins ara. A més, quan els vehicles arriben a la cruïlla amb el passeig de Valldaura es troben amb un semàfor que només es manté en verd durant 20 segons, fet que agreuja encara més la cua de cotxes i crispa els  ànims dels conductors.

Els qui més noten aquesta situació són els veïns. Asseguren que treure el cotxe de l’aparcament s’ha convertit en un calvari. Per a alguns, una bona opció hauria estat ubicar el carril bici a sobre de la vorera de l’avinguda, perquè és molt ampla, i no a la calçada del costat muntanya com s’ha fet.