Els interns del CP Lledoners impressionen en color blau “La imatge del jo mateix”

Can Basté exposa els treballs fotogràfics fets amb la tècnica de cianotípia en  llençols reciclats de la institució

 

Un any més, els interns del Centre Penitenciari Lledoners exposen a Can Basté els treballs fotogràfics que fan al seu taller de  fotografia.  En aquesta ocasió, els interns han utilitzat la tècnica de cianotípia sobre tela, fent servir llençols reciclats de la mateix institució.

La tècnica de cianotipia dóna com a resultat una impressió en color cian. El procediment, molt senzill i econòmic, va ser molt popular en els cercles d’enginyers fins al segle XX.  En el procés es fan servir dos productes químics: citrat amònic de ferro (III) i el ferrocianur de potassi.  Els cianotips es poden imprimir sobre qualsevol superfície capaç de mullar-se en la solució de ferro. En aquest cas, han els suports han estat els llençols reciclats del centre penitenciari.

Tot i que va ser el científic astrònom anglès Sir John Herschel qui va descobrir aquest procediment el 1842, va ser Anna Atkins qui el va utilitzar en fotografia. Va fer servir aquesta técnica per documentar en llibres falgueres i altres plantes. Per això Atkins es considera com la primera dona fotògrafa.

Si voleu veure els resultats d’aquest procediment, teniu temps fins al 27 de setembre per gaudir de l’exposició  “La imatge del jo mateix”.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies