El Mercat de Núria subsisteix amb tan sols dues parades

L’Ajuntament avaluarà la viabilitat i el futur d’aquest equipament

El futur del Mercat de Núria perilla si no hi ha una intervenció. L’Ajuntament avaluarà la viabilitat del mercat, que a hores d’ara només té dues parades obertes.  En els darrers 12 anys, els paradistes han anat abaixant les persianes, l’oferta s’ha reduït només a fruita i carn, i la majoria de clients han marxat a altres establiments comercials.

Des de fa anys els comerciants i veïns demanen ajut a l’Ajuntament per salvar el mercat. Ara la situació és crítica i el mercat podria tancar en pocs mesos.  “No és rendible. – lamenta en Manuel Martín, president dels concessionaris del Mercat de Núria –   Miraré el que puc aguantar però si al Nadal no hi ha millores, em plantejo tancar. Fa temps que posem diners per poder continuar.” La parada de fruita d’en Manuel i una tocineria, són les darreres que subsisteixen, a banda del servei de bar. “Falta peix, falta embotit, falta carn… ara estem en un moment en què no hi ha res. Esperem que vinguin els quatre clients fixos de sempre i a veure si li donen una solució”, afegeix Martín.  “Totes les parades han anat caient i mira com és ara, tot tancat. –  comenta la Victoria Vilar, una exparadista del Mercat de Núria que va decidir plegar ara fa 4 anys – Al final això es tancarà i tota la zona es quedarà sense res. És un barri pobre i aquí necessitem un mercat”.

Els paradistes recorden com fa 30 anys, el Mercat de Núria era un establiment totalment diferent a l’actual. A les 7h del matí ja hi havia cues de clients per comprar. “ Porto treballant aquí des del 88, això era una meravella de mercat. Hi havia cues d’una hora a la meva parada. La parada veïna m’havia de dir que li deixés lloc, perquè la cua era llarguíssima. Ara fa uns quants anys que és un desastre”, rememora Martín.  Els clients de tota la vida, encara fidels al mercat, s’entristeixen veient el futur que l’espera al mercat si no hi ha solucions. “Venies i estava tot abarrotat, ens coneixíem tots. Ara em poso trista. Molta gent ja ni ve. Em diuen ‘ui, ja fa tant que no vaig a al mercat!’ És una llàstima perquè ens fem grans i no tindrem on anar a comprar”, lamenta la María Dolores Alonso, una clienta de tota la vida.

La majoria dels clients ha marxat a comprar a altres establiments amb més oferta comercial.  “Vas a la part baixa del barri perquè hi ha de tot i ja carregues amb fruita, amb tot”, comenta la Francisca Mayo, una de les poques clientes que encara puja fins al mercat de Núria.  “No podem tenir una oferta de mercat com la que hauríem de tenir. – afegeix Martín-  És millor plegar i que hi posin un supermercat on la gent pugui comprar. Que la gent gran tingui una oferta. Si ha d’agafar el bus per anar al supermercat, és una llàstima que no li puguem oferir aquí.”

En els propers mesos l’Ajuntament destinarà 150.000 euros per fer un estudi de la viabilitat del mercat. A partir dels resultats de l’estudi es decidirà el futur d’aquest equipament.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies