Nou Barris estrena dos nous instituts escola

El districte tindrà aquest curs 16.221 alumnes a l’ensenyament obligatori

Després de les vacances escolars, avui es reobren els centres d’ensenyament de Nou Barris per acollir 16.221 alumnes. D’aquests, un 58,1% ho faran a equipaments públics. I una part estrenarà els dos nous instituts escola que s’inauguren aquest curs. Es tracta del de la Trinitat Nova i l’Antaviana. Amb aquests, Nou Barris es converteix en el districte de referència respecte a aquesta mena de centres, ja que n’allotja tres dels cinc que hi ha repartits per tota la ciutat.

L’Institut Escola Trinitat Nova es convertirà en la referència educativa al barri per diferents motius. D’entrada, per les novetats en el projecte pedagògic, concretades bàsicament en els següents termes: primer, el fet que el centre es converteixi en un espai obert a la participació i protagonisme de l’alumnat, famílies, el barri i les entitats; segon, el projecte d’acompanyament per generar una òptima convivència; tercer, el foment del treball des del descobriment, la creació o la investigació; i finalment, l’ús d’eines i habilitats transversals per treure el millor de cada alumne. Es faran servir eines educatives diverses, com ara la connexió de les matèries entre si, el foment de l’esforç i el treball conjunt o l’aplicació de les noves tecnologies. L’Institut Escola Trinitat Nova agafa el relleu de les escoles de primària Sant Jordi i Sant Josep Oriol, i de l’escola de secundària Roger de Flor, i s’ubica a les instal·lacions de l’Institut Roger de Flor i de l’escola Sant Jordi. Tindrà dos edificis nous: un gimnàs i una biblioteca, l’ús dels quals està obert a tot el barri, i podran allotjar propostes educatives fora de l’horari lectiu.

L’institut escola Antaviana era abans només escola, i aquest any incorpora dues línies d’ESO que s’aniran ampliant progressivament fins a cobrir tots els cursos. L’objectiu no és altre que afavorir la continuïtat del projecte educatiu, que acull alumnes amb discapacitats físiques, psíquiques i/o sensorials, i als quals no els resulta gens senzill trobar un institut d’acord a les seves necessitats, segons expliquen des de la mateixa escola. A més, la resta dels alumnes que facin la secundària al mateix centre podran continuar amb la tasca en xarxa amb les entitats i equipaments del barri, amb les iniciatives culturals, i d’altres com la granja de l’escola. El centre disposarà d’un edifici de quatre plantes amb algunes aules i el laboratori, i també un gimnàs. No serà, però, un edifici a part, sinó una extensió de l’actual, ja que la idea del centre és convertir-se en una sola escola i que l’alumnat es barregi per compartir projectes.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies