Tres anys apropant la tecnologia digital a tothom

L’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana rep més de dos mil persones a l’any en els seus tallers

Més de 250 persones han passat aquest estiu pels tallers familiars que ha ofert l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana. Un dels darrers ha estat el que ha ensenyat els veïns a fabricar una placa solar de viatge per a petits dispositius mòbils, com ara un telèfon, una càmera de fotos o un reproductor mp3.

A partir de material reciclat d’un ordinador i altres aparells, els participants al taller han aconseguir carregar els seus mòbils android.  Al llarg del taller han construït un circuït d’energia que connectava la placa solar a un port USB.  A l’activitat han participat adults, però també s’hi ha sumat alguns nens que dominen encara més el tema de les tecnologies.  “M’interessa molt la impressió digital, per això em vaig apuntar per saber com animar les màquines o els objectes impresos, sobre els circuits integrats”, comenta l’Alan Silva, un dels participants.  “Tot era reciclat – afegeix l’Aimar López, uns dels joves participants del taller.  – La base l’hem fet amb un tros de fusta que sobrava de tallar amb làser i amb algunes peces d’un ordinador vell. Tot i que hem comprat algunes peces per assegurar-nos que funcionaven. Ens ha costat una mica però al final funcionava, i això que la base era de fusta.”   Molts dels usuaris al tallers són repetidors que ja han participat en altres activitats de l’ateneu.  La intenció del centre és apropar les tecnologies i la impressió 3D a tothom. “Tenim tot a Internet i aquí tenim les màquines i només falta fer l’empenta, perquè aquests temes sovint fan una mica de por al principi, quan comences amb temes d’electricitat i electrònica, però després veuen que no és gaire difícil”, afirma l’Anna Halcón, tècnica de fabricació digital dels Ateneus de Fabricació.

Fa tres anys que l’Ateneu de Fabricació és va instal·lar a Ciutat Meridiana per fer accessible a tothom les noves tecnologies i la impressió 3D. En el darrer any han passat per l’ateneu més de 2.000 usuaris ja sigui de manera individual a partir de les escoles o tallers.  “L’ateneu està obert a tothom, al veïnat del barri i la ciutat, perquè aprenguin a descobrir la tecnologia d’una forma lúdica però al mateix temps que sigui útil per als participants. –  explica la Laura Mendoza, membre de l’equip directiu de l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana – En el que cas de les entitats el que fan a vegades són estris, objectes o enginys que fan servir la mateixa entitat. Promocionem molt el que és col·laboratiu. Aquest taller està molt enfocat en l’energia solar, consum i és un estri que funciona molt bé pel que és les vacances, per carregar mòbils i altres petits aparells electrònics.“ La filosofia de l’ateneu és posar a l’abast de tothom les eines que disposen al centre, demanant a canvi una contraprestació social, preferentment per al barri.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies