El poliesportiu del Turó de la Peira s’aixeca amb fusta sostenible

L’edifici s’ha dissenyat amb criteris mediambientals i d’estalvi energètic 

Es comença a divisar l’estructura del futur poliesportiu amb piscina del Turó de la Peira i el que més sobta és el material amb el qual s’està fent aquesta estructura. No és formigó, sinó fusta. I no és fusta qualsevol, sinó fusta sostenible. És a dir, que com en altres projectes que es duen a terme des de BIMSA i des de l’IBE (Institut Barcelona Esports), es treballa sota criteris de sostenibilitat en les obres i aquesta fusta disposa de garanties de procedència d’explotacions forestals sostenibles (certificat FSC, PEFC o equivalent). De fet, segons l’últim informe sobre compra responsable de fusta elaborat pel Programa Ajuntament+Sostenible, el 89,5% de la fusta municipal adquirida durant el 2015 disposa de certificat de gestió forestal sostenible, el que significa un increment d’un 11,5% respecte a l’any anterior. S’ha triat la fusta per a l’estructura per afavorir-ne la lleugeresa i l’adequació de l’ambient de la piscina.

Amb aquesta fusta sostenible avança l’obra, que està previst que acabi el novembre de 2018. No es l’únic aspecte ecològic de l’edifici. Es col·locarà un jardí vertical que servirà com a protecció solar i promourà la biodiversitat. A més, l’equipament també tindrà plaques solars, fotovoltaiques i un sistema de climatització aerotèrmica.

Els plànols situen la piscina a la planta baixa del nou edifici i el poliesportiu tindrà accés des del carrer de Sant Iscle. Una rampa exterior connectarà directament amb la pista superior, que estarà situada sobre la piscina i s’envoltarà d’una xarxa per on creixerà vegetació. Des d’aquest punt es podrà veure el jardí que envoltarà l’edifici. Està previst que aquest espai també pugui ser utilitzat per fer-hi tot tipus d’esdeveniments.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies