La Mercè porta les grans orquestres catalanes a Nou Barris

La plaça Major de Nou Barris acull els concerts de la programació festiva de la ciutat

Feia molts anys que Nou Barris no acollia cap acte del programa festiu de la Mercè, la festa major de Barcelona. Aquest any la programació ha portat fins a la plaça Major de Nou Barris quatre concerts entre el 22 al 25 de setembre, tots ells gratuïts. Anit era el torn de la Banda Municipal de Barcelona. Avui l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya s’uneix a la mezzosoparno islandesa Gudrún Ólafsdóttir. Demà diumenge hi haurà sessió doble. Al migdia, les notes integradores de Vozes, i a les 21h, la màgia del Liceu es transporta al nostre districte a través de la seva Orquestra i Cor del gran teatre del Liceu.

-Avui dissabte a les 21h:  OBC + Gudrún Ólafsdóttir

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya s’afegeix un any més a la festa de la Mercè, dirigida pel director titular, Kazushi Ono. Enguany, la formació simfònica pica l’ullet a Reykjavík, la ciutat convidada de la Mercè, i convida a actuar amb ella una mezzosoprano islandesa que no oblida les seves arrels. Ho veureu en el concert de la Mercè, quan a més de peces com l’obertura de Guillem Tell, de Rossini; un fragment del Carnaval romà de Berlioz o fragments ben coneguts de Bizet, s’interpretaran obres d’autors nòrdics com el noruec Edvard Grieg, del qual sonarà la commovedora Cançó de Solveig, de Peer Gynt. Pareu especial atenció a l’Ave Maria, una peça del compositor islandès Sigvaldi Kaldalóns que segur que Gudrún Ólafsdóttir interpreta amb tot el cor.

El concert començarà amb l’orquestra Amadeus de Vozes, formada en aquesta ocasió per 21 músics, que interpretarà dues peces de l’obra La Panera dels Tresors, del compositor Vicent Coleto.

 

-Demà diumenge a les 21 h: Orquestra i cors del Gran Teatre del Liceu

L’Orquestra i el Cor del Gran Teatre del Liceu, dirigits pel mestre Josep Pons, passen per la Festa Major de la ciutat per oferir un concert amb obertures, àries i cors d’òpera. Podrem escoltar una formació simfònica d’un altíssim nivell, però també un Cor del Gran Teatre del Liceu que, sota la direcció de Conxita Garcia, ha protagonitzat vetllades d’una qualitat musical excepcional, com saben tots els assidus al teatre de la Rambla.

 

-Demà diumenge a les 12h: Vozes

Com a part de la programació musical de la Festa Major de Barcelona, enguany podrem comprovar els bons resultats d’un projecte que lliga els aspectes socials i els artístics. És Vozes, una proposta iniciada per l’Associació Músics per la Pau i la Integració, actualment Fundació Vozes, que, a Barcelona, treballa amb nens i nenes de les zones més desafavorides de Nou Barris, Sant Martí i Sant Andreu. I és que aquest projecte ofereix a nens i nenes a partir de tres anys accés a formació musical que sovint les seves famílies no es poden permetre, a més de la possibilitat de fer servir de manera gratuïta uns instruments que són cedits als nens i nenes mentre estudien i dels quals es fan responsables. El projecte Vozes ha donat com a resultat la creació de corals, orquestres simfòniques i formacions musicals diverses, algunes de les quals podreu escoltar en el concert de la Mercè.

 

Si tot i aquesta oferta musical encara voleu explorar la programació festiva de la resta de la ciutat, us deixem aquí l’enllaç dels actes previstos a la Mercè 2017.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies