Els veïns de Nou Barris es mobilitzen per mantenir els centres electorals

La jornada comença amb problemes informàtics i càrregues policials

La jornada d’avui a Nou Barris ha començat a Nou Barris amb bona part dels centres tancats. Els veïns s’han organitzat a partir de les 5h del matí per començar a obrir les portes dels centres. Finalment només 3 centres no han pogut obrir portes, però les urnes han estat traslladades a altres col•legis propers. Poc abans de l’obertura oficial, però, ha arribat la policia nacional que ha requisat per la força les urnes a cinc centres de la Prosperitat i Verdun.
La policia nacional ha entrat a les escoles Tibidabo, la Prosperitat, Aiguamarina i Victor Català, i també a l’escola d’adults Freire per requisar les urnes. “Han entrat per la força empenyent la porta, i no ens han tirat a terra de miracle. – explica l’Anna García, veïna de la Prosperitat – Han pujat a dalt, amb molt mala llet i s’han endut les urnes.” Els veïns no han trigat a desplaçar-se a altres col•legis per poder votar, com ara l’Institut Sant Andreu, que ha aglutinat bona part de l’electorat de la Prosperitat i Verdun. “És la tercera escola a la que vaig. Perquè a l’escola on anava a votar resulta que estàvem esperant i ens han atunyinat. – relata en Joan Andrés, veí de la Prosperitat – Han entrat de golpe!, sabeu que vol dir això, no?.”
A partir de les 10h tocades alguns centres han acabat de constituir les meses i els veïns han començat a votar. Abans, però, s’han hagut de solucionar alguns problemes telemàtics. Els veïns, com l’Anna Gasó han introduït les primeres paperetes. “Què sento? Una satisfacció enorme, ja no per mi, sinó per les meves filles, pel net i per tota la joventut que pugui tirar endavant.”, afirmava Gasó.
A la Zona Nord s’han obert els 4 centres i, fins ara, la jornada ha transcorregut amb relativa normalitat.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies