Nou Barris va ser un dels districtes amb més col·legis intervinguts

Les càrregues policials deixen ferits i destrosses als equipaments però no van impedir votar als veïns 

Aquest matí les portes i parets d’algunes escoles de Nou Barris són el testimoni de les càrregues policials que es van produïr durant la jornada electoral d’ahir. Poc abans de l’obertura oficial dels col·legis electorals la policia va començar a entrar als equipaments fent servir la força, segons relaten els centenars de veïns que estaven aplegats als centres per protegir les urnes.  Al llarg del matí, l’escola Tibidabo, l’escola Prosperitat, l’escola Aiguamarina, l’escola Víctor Català i l’escola d’adults Freire van rebre la visita dels antiavalots que van entrar a cops per requisar les urnes. Des de l’escola Tibidabo, per exemple, ens han explicat aquest matí que els alumnes d’infantil, des de P3 a p5 no han pogut fer classe avui ja que els antiavalots van trencar la porta de vidre que dona accés a les seves aules.

A primera hora de la tarda, els veïns concentrats a l’escola Àgora expliquen que van resistir durant 40 minuts l’entrada dels antiavalots.  Allà sobretot s’han trencat portes, però com és un edifici amb una estructura delicada, amb els cops a les portes es van esquerdar parets i fins i tot es va obrir un gran forat (que podeu veure a la imatge de dalt). Els alumnes de l’aula han hagut de canviar de classe, i tècnics municipals i del Consorci d’Educació han hagut de revisar l’estat de l’edifici aquest matí. Ara començaran a gestionar les reparacions.

La regidora de Nou Barris, Janet Sanz, ha condemnat a les xarxes socials l’actuació policial i per avui s’ha convocat una concentració a les 12h davant la Seu del Districte, com a la resta de Catalunya.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies