Comencen a caure els darrers blocs amb aluminosi de la Trinitat Nova

Els edificis interiors del carrer de S’Agaró es convertiran en una plaça i zona verda 

Les màquines treballen des de fa alguns dies en l’enderroc de dos blocs de pisos amb aluminosi de la Trinitat Nova, al carrer de S’Agaró. De moment ha caigut un, que tot just aquests dies va desapareixent en camions, de mica en mica, en forma de runa. I en els propers dies començarà a caure l’altre. Els veïns d’aquests edificis s’han anat traslladant durant l’estiu als habitatges nous, els darrers que s’han construït per als afectats de la remodelació.

El procés de remodelació, però, no acaba amb l’enderroc d’aquests dos edificis del carrer de S’Agaró, ja que encara faltaran altres dos blocs per enderrocar. Després vindrà el temps d’urbanitzar els solars que quedaran. En alguns casos, està previst que s’hi construeixi habitatge protegit o cooperatiu.  En el cas d’aquests blocs, està previst construir una plaça i zona verda.

La remodelació de la Trinitat Nova va començar fa gairebé vint anys. La lluita veïnal va aconseguir un acord amb les administracions per tal que s’assumís la substitució dels edificis malalts d’aluminosi, més de 800 habitatges, per pisos nous. L’Incasol va expropiar els habitatges i les famílies han hagut d’assumir la hipoteca o lloguer usfructuari del pis nou. Un acord que mai ha acabat de satisfer els veïns, ja que la diferència del preu ha estat sempre molt elevada. En el temps que ha durat la remodelació, també hi ha hagut veïns que han optat per traslladar-se a pisos de l’Incasol d’altes barris, com per exemple el Turó de la Peira, per tal de no esperar més temps, especialment la gent més gran.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies