L’illa Q del Turó de la Peira tindrà un casal de gent gran, un espai cívic i un centre de serveis socials

Els equipaments aniran als baixos del bloc que es construeix al darrer solar de la remodelació del barri

El Turó de la Peira guanyarà tres equipametns nous: un casal de gent gran, un espai per a les entitats del barri i un centre de serveis socials, que suposarà el retorn al barri del Turó de la Peira del centre ubicat ara al carrer de la Selva (al barri de Porta). Així ho ha aprovat el Ple de l’Ajuntament de Barcelona per als baixos de l’edifici que s’està construint s’ubicarà a l’illa delimitada pels carrers d’Aneto, Inca, Montsant i Besiberri. En aquest solar se situava l’últim edifici enderrocat al Turó de la Peira a causa d’aluminosi. Tota l’illa estava qualificada d’habitatge de protecció pública, i ja estaven en execució la major part dels pisos previstos per part de la Cooperativa Fem Ciutat i Solucions, SL. Només mancava decidir entre Ajuntament i teixit veïnal quins equipaments se situarien a l’illa. Així es dona resposta a una llarga reivindicació del veïnat de disposar de nous espais d’equipaments comunitaris per a la realització d’activitats veïnals i la prestació de serveis públics.

El nou edifici Dins d’aquest àmbit, el planejament aprovat avui preveu canviar la qualificació d’una part de l’illa que se situa enfront del carrer de Besiberri, de 954 metres quadrats de superfície de sòl, per poder-hi construir equipaments públics en un nou edifici de planta baixa i tres plantes pis. El sostre total del futur equipament serà de 2.200 metres quadrats.

 

 

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies