Ciutat Meridiana es reuneix avui amb els responsables d’habitatge  

Famílies ocupes en tràmits de legalitzar un lloguer social alerten de l’arribada d’avisos de desnonament

L’Audiència Pública de Nou Barris va tornar a tenir com a protagonista el problema de l’habitatge a la Zona Nord, sobretot a Ciutat Meridiana.  Més enllà de les queixes de diverses famílies que van reclamar un pis d’emergència o de lloguer social, s’hi van sentir la denúncia veïnal que quatre famílies en tràmits de formalitzar un lloguer social dels pisos que ocupen han rebut notificacions de desnonament els darrers dies. Aquests processos s’han aturat o posposat des de l’Ajuntament però deixa angoixa i intranquil·litat als veïns. Asseguren que no reben cap paper de tots els tràmits que estan fent, alguns des de fa un any, per legalitzar la seva situació a través d’un lloguer social i reclamen algun tipus de justificant. “Han vingut a desnonar quatre famílies sense notificació i sense res, i realment ens ha emprenyat bastant.- explica Filiberto Bravo, de l’AV Ciutat Meridiana- I més quan hi havia dos pisos d’aquests, que un estava cedit per l’Ajuntament i l’altre comprat pel Patronat. Això vol dir que passa alguna cosa estranya. Per això havíem demanant la presència d’algun responsable d’habitatge que ens en pogués donar resposta”

La situació ha generat alarma al barri, entre altres famílies que estan tramitant un pis de lloguer social o en reclamen un. Per això ahir van pressionar el govern i van amenaçar amb tancar-se a la sala de plens de la Seu del Districte de Nou Barris si no tenien una reunió amb tots els responsables d’habitatge de l’Ajuntament, Districte i Patronat.

Enmig de la tensió, la regidora de Nou Barris, Janet Sanz, va lamentar aquesta manca de coordinació entre la Sareb, propietària dels pisos, i els jutjats, que no han paralitzat els processos judicials. Va aclarir que molts dels pisos pendents de lloguer social pertanyen a la Sareb i que els ha cedit a l’Ajuntament en usdefruit perquè aquest els gestioni i en tramiti els contractes.  El problema rau, assegura, en què la Sareb no comunica amb celeritat als jutjats la tramitació dels lloguers socials i els jutjats continuen tramitant els procediments de desnonament sense conèixer que s’està legalitzant l’ocupació. “Parlaré perquè en el termini abans d’un mes tots tingueu aquests papers específics sobre la tramitació del lloguer social, que us donin seguretat i tranquil·litat fins que signeu el contracte.”, va afirmar la regidora.

També es va comprometre a parlar amb Interior per tal de coordinar prèviament l’actuació dels Mossos d’Esquadra en temes de desnonament i poder evitar-los en aquests casos de descoordinació. I els va oferir un termini d’un mes per tal que tothom que estigui tramitant els lloguers socials tinguin, almenys, un justificant.

Finalment es va pactar que els veïns marxessin a casa i que la reunió amb els responsables d’Habitatge de l’Ajuntament, Districte i Patronat seria aquest vespre, a les 19h, al local de l’AV Ciutat Meridiana.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies