Avís de desnonament tot i tenir un contracte de lloguer social

Cinc famílies de Ciutat meridiana denuncien que el banc la Sareb no atura els processos judicials

 

Cinc famílies de Ciutat Meridiana viuen amb l’amenaça d’un desnonament, tot i tenir resolta, o estar en vies de resoldre, la seva situació.  Totes elles ocupen un habitatge propietat del banc la Sareb, però han estat cedits o comprats pel Patronat o l’Ajuntament. Quatre d’aquestes famílies han rebut un avís de desnonament malgrat que estan tramitant amb les administracions un lloguer social. El cinquè cas és encara més greu, perquè la família que ha rebut l’avís ja té fins i tot signat el contracte i ha pagat el primer rebut del lloguer.

La Iris Márquez és una de les veïnes afectades per aquesta descoordinació entre administracions i jutjats. “Vaig ocupar el pis ara fa 4 anys, quan era del banc de la Sareb i ara ha passat a ser del Patronat de l’Habitatge –  explica – He estat en tràmits de papers per obtenir un lloguer social durant un any i mig, però fa res van venir els Mossos d’Esquadra per dir-me que en set dies havia de marxar de casa.”  Segons Márquez, ningú ha sabut explicar-li encara què és el que està passant en el seu cas. “Em van dir que hi havia més casos com el meu, de gent que estava en procés de lloguer social i que els hi estaven arribant notificacions per deixar el pis. Però no em van saber donar una resposta concreta. De veritat, no sé si és per part del jutjat o de l’administració però hi ha una descoordinació impressionant.”  Des de fa unes setmanes la Iris viu amb incertesa en espera que arribi el moment de signar un lloguer social. “Per molt que et diguin que estiguis tranquil·la, no pots estar-ho, perquè el jutjat continua.”

L’AV de Ciutat Meridiana denuncia des de fa temps la situació en la que es troben aquestes famílies. Una situació que s’ha vist agreujada aquesta setmana, quan una família amb el contracte ja signat ha rebut una notificació.  “Aquest darrer cas ha estat el súmmum – comenta Filiberto Bravo, president de l’AV de Ciutat Meridiana –  perquè aquesta persona ja tenia un contracte signat i ja estava pagant el lloguer, i ara li ha arribat un avís de desnonament des de jutjats. No entenem el que passa, tot i això genera molta desconfiança en les administracions.”  L’AV del barri ja es va manifestar a la darrera audiència pública per quatre d’aquests casos i van aconseguir una reunió amb els responsables d’habitatge.  “En aquesta reunió se’ns va dir que es faria un document perquè les famílies que ja estan en tràmits d’un lloguer social puguin presentar alguna cosa que acrediti la seva situació als mossos.” De fet, a la mateixa audiència pública la regidora de Nou Barris es va comprometre a fer arribar aquest document a les famílies en un termini màxim d’un mes.  Tot i això, aquesta mesura no treu l’angoixa a les famílies que el que volen és que el banc la Sareb retiri les denúncies.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies