El Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel estrena carpa per ampliar els estudis

L’escola reclama subvencions per ampliar la formació a Grau Superior en Circ

Des de fa dos anys el Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel és l’única escola que ofereix la formació de Grau Mig en circ a Catalunya. Ara l’objectiu és ampliar cap a Grau Superior i per això acaben d’estrenar una carpa que els ofereix l’espai que necessiten. Salven així un nou escull i només els hi queda el més important: obtenir ajuts o subvencions per posar en marxa el Grau Superior.

Els darrers dos anys han treballat en aconseguir una tercera carpa que els doni l’espai necessari per poder optar a dur a terme les noves classes i especialitzacions. “Ha costat molt posar-la en marxa, però ja la tenim. Han estat dos anys des que Districte de Nou Barris va començar les obres per construir la fossa i les quatres parets. – explica Anne Morin, de l’equip pedagògic del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel-  Després ens vam quedar sense finançament. Poc a poc hem aconseguit ficar les portes, hem afegit el contenidor per als vestidors, i l’any passat l’ICUB ens va ajudar per poder acabar les obres instal·lant el sostre. Ara només ens falta la calefacció.”

A banda de guanyar espai, es beneficien d’un terra més tècnic, amb una fossa. “Quan comences a treballar a un alt nivell tècniques de circ necessites una recepció. I no pots treballar només al terra perquè el que són dificultats necessites poder caure amb seguretat per provar-ho. Era la condició indispensable per fer el Grau Superior. Ara es podrà pujar molt més el nivell acrobàtic perquè tenim un terra en condicions.”, assegura Morin. Per aquest any la nova instal·lació ja arriba tard, ja que les proves d’admissió al Grau Superior s’han de presentar al febrer. Així doncs, aquest any aprofiten la carpa per a un curs pont amb els alumnes que han acabat el Grau Mig. I de cara a l’any vinent esperen engegar el Grau Superior

Abans de febrer, el centre Rogelio Rivel té un gran repte, aconseguir finançament per abaratir els costos dels cursos de Grau Superior. “Tenim les infraestructures, amb els espai és factible, tenim el professorat, d’alt nivell, tenim l’experiència perquè ja portem 18 anys d’escola, i ens falten recursos econòmics. – lamenta Anne Morin, que també és professora, coordinadora i directora del centre- Al Grau Superior són menys estudiants i més professors, l’atenció és molt més individualitzada, i això augmenta molt els costos.” Actualment el Grau Mig, que consisteix en dos cursos, té un cost per als alumnes d’uns 7.000 euros. L’escola no vol que el Grau Superior superi aquesta xifra, ja que no creu que sigui assumible pels estudiants, que dediquen gairebé tota la jornada a la formació i els entrenaments, i no poden compaginar els estudis amb una feina.  Per aquesta raó han sol·licitat ajuts a les administracions però ara per ara la negociació està aturada i confien que es desencalli abans del febrer per plantejar-se el curs vinent i obrir matrícula.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies