XVII Jornades de Salut Mental a Nou Barris

L’edició d’enguany se centra en la infància, l’adolescència i la joventut

La XVII edició de les Jornades de Salut Mental de Nou Barris se centren enguany en la prevenció en la infància, l’adolescència i la joventut. Van començar ahir i continuen avui a la sala d’actes de la biblioteca de Vilapicina i la Torre Llobeta.

Segons dades de l’Associació Centre Higiene Mental Nou Barris, una de les entitats col·laboradores en les jornades, a Nou Barris 30.000 dels seus 150.000 habitants, o el que és el mateix, un 20% de la població, pateix algun tipus de malaltia mental. La depressió, l’estrès i l’ansietat són les més habituals. L’esquizofrènia i el trastorn bipolar, les que menys. En qualsevol cas, es calcula que almenys una de cada 5 persones patirà algun trastorn mental al llarg de la seva vida. L’inici es dona entre els 12 i els 35 anys.

Els organitzadors de les jornades, l’Associació de famílies per la salut mental de Nou Barris, defensen la importància de centrar-se en la prevenció. La manca de coneixement de la problemàtica de salut mental dificulta la identificació de senyals d’alarma per part de la població, retardant la petició d’ajuda a la porta d’entrada del sistema que són els metges de capçalera. Per tant, elements com la detecció precoç, la intervenció en fases primerenques o l’actuació en grups de risc són elements decisius per tenir més possibilitats d’èxit en la intervenció mèdica.

El programa d’avui és el següent:

10h Conferència:  Importància del treball interdisciplinari en la prevenció de la salut mental. A càrrec de Cristina Rimbau, psicòloga i treballadora social
Coordina i modera: Anna Miñarro, psicòloga clínica i psicoanalista
11h Col·loqui
11.20h Pausa
11.40h Taula rodona: Què necessitem per créixer saludablement i amb harmonia?
Xavier Ametller, psicòleg clínic i psicoanalista
Juan José Tolosa, psicòleg clínic i psicoanalista
Oriol Martí, metge i psicoanalista
Coordina i modera: Anna Miñarro, psicòloga clínica i psicoanalista
13h Col·loqui
13.20h Cloenda

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies