El Mercat de Núria es rendeix i tancarà

L’Ajuntament estudiarà el futur comercial o cívic de l’equipament

Finalment el mercat de Núria tancarà, per iniciativa dels dos darrers paradistes. Ara l’Ajuntament realitzarà un estudi sobre els hàbits de consum de Ciutat Meridiana per tal de trobar solucions per abastir de producte fresc el barri. En paral·lel, també analitzarà el ús futur de l’edifici.

Els darrers dos paradistes del Mercat de Núria es rendeixen i han decidit plegar. Amb ells es tancarà el mercat. Lluny dels passat de grans cues i negoci, el mercat ha viscut una llarga agonia en què ha anat perdent clients i parades. Un cop presa la decisió, l’Ajuntament afrontarà ara dues qüestions. La primera és el problema d’abastiment que es genera a la part alta de Ciutat Meridiana. Fora del mercat només hi ha algun queviures, i els veïns es veuen obligats a baixar a la part baixa de Ciutat Meridiana o bé sortir del barri per anar a altres centres comercials. Davant aquest panorama, l’Ajuntament s’ha compromès a fer un anàlisi dels hàbits de consum del barri per estudiar-ne les solucions. “Els veïns de la part alta queda clar que ja no anaven a comprar al mercat de Núria, però és cert que aquesta gent necessita abastiment. – afirma Carolina Recio, consellera portaveu del Districte de Nou Barris, a més de consellera de Ciutat Meridiana- Hem de veure quines solucions tenim per enfortir el comerç de proximitat i per tenir producte fresc a la zona nord. Hem d’estudiar perquè compren o no compren a la zona i com compren a la Zona Nord. I que l’estudi s’ampliï a quines són les limitacions de perquè no estan comprant avui dia a les parades que tenim al mercat. Això ens ha donat una fotografia prou àmplia per pensar en possibles accions a la zona per reforçar el comerç de proximitat de producte fresc.” A més, Districte de Nou Barris també estudiarà com impulsar les vendes al mercat de la part baixa de Ciutat Meridiana, que també comença a notar la baixada de vendes.

D’altra banda, una segona qüestió és què fer amb l’edifici actual del mercat de Núria un cop es tanqui. “Hem de treballar el tema. Hi pot haver diferents propostes, algunes que poden ser amb usos comercials, o potser no.- assegura Recio – El que és important que l’espai físic del que avui dia és el mercat queda com a equipament públic de la zona i hem de veure quins usos li donem.”La decisió passarà de ben segur per les reunions de treball del pla de Barris de la Zona Nord o del pla d’equipaments del districte, que detectaran quin seria l’ús més convenient per a l’edifici.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies