Els veïns reclamen la recuperació de la Granja del Ritz

L’Ajuntament condiciona les actuacions al pla d’equipaments de Nou Barris

La coneguda com a granja del Ritz, a Vallbona, viu el pitjor dels moments. Els veïns fa temps que denuncien el seu mal estat, però insisteixen que els darrers anys s’ha degradat molt ràpidament. Han desaparegut totes les reixes i portes de ferro que protegien finestres i patis,  i l’aspecte de la casa és fantasmagòric. Fa més de deu anys que els veïns de Vallbona reclamen que es recuperi el recinte com a equipament per al barri.

Per la seva banda, Districte ha creat la Taula de Memòria Històrica i Patrimoni, on, conjuntament amb les entitats, s’ha decidit revisar el catàleg de patrimoni,  conjuntament amb la Direcció de Patrimoni de l’Ajuntament. En aquesta revisió podria entrar la Granja del Ritz. Tanmateix, abans d’abordar-ne la recuperació, Districte vol definir els usos de l’espai, tal com queda recollit al PAD. I aquests usos quedaran configurats en funció del pla d’equipaments de Nou Barris, que s’està fent. Un cop definits els usos, es podrà realitzar el projecte de consolidació d’aquest espai.

La granja del Ritz és un dels edificis històrics del districte de Nou Barris. Edificada als anys vint del segle passat i coneguda amb el nom de granja Montserrat el complex va subministrar aliments a molts establiments d’hosteleria de Barcelona. Durant la Guerra Civil la granja va ser col•lectivitzada i es va dedicar a abastir les tropes republicanes. Passat aquest període, als anys quaranta, el seu propietari original va vendre la granja a l’Hotel Ritz de Barcelona, motiu pel qual va ser coneguda popularment amb aquest nom.  Des dels anys noranta l’edifici està en desús, fet que ha comportat una progressiva degradació.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies