Dos detinguts a Nou Barris per robatoris violents a gent gran

Els presumptes lladres seguien les víctimes fins a casa i les assaltaven a l’ascensor

Els lladres vigilaven les víctimes i les seguien a un carrer poc transitat per robar-los en descuit o amb violència
Els Mossos d’Esquadra han detingut una dona de 55 anys i un home de 43 com a presumptes autors de 25 furts i robatoris violents pel mètode conegut com a cogoteros. Aquesta tècnica consisteix a controlar les víctimes, sobretot persones d’edat avançada, quan treuen diners del banc i després seguir-les fins a una zona amb poca gent per robar-los els diners.

En general distreien la víctima però en els casos que no aconseguien treure-li diners aprofitant un descuit,  optaven per intimidar-la o utilitzar la violència per fer-se amb el botí. Per mirar de distreure la víctima, li tiraven aigua per darrere com a pretext que s’havia tacat. Amb l’excusa que l’ajudaven a netejar-se la despistaven per consumar el robatori. A vegades utilitzaven una caixa de grans dimensions per entrar a l’ascensor o utilitzaven un ram de flors per crear confusió, tot amb l’objectiu de robar unes quantitats que oscil·len entre els 300 i 600 euros.

La investigació policial es remunta el gener del 2017 amb el robatori a una dona de més de 80 anys al districte de Nou Barris. La víctima va explicar que un home i una dona van entrar amb ella a l’ascensor. A l’interior la van empènyer i li van sostreure els 500 euros que havia tret del banc. En els mesos posteriors hi va haver tres casos més, també a Nou Barris, utilitzant el mateix mètode. La policia van analitzar els fets i van veure que hi havia moltes coincidències amb altres robatoris que s’havien comès. Els mossos asseguren que la parella actuava amb professionalitat i que fa temps que cometien delictes.

El 5 d’octubre la Unitat d’Investigació de Santa Coloma va detenir la parella. Aquest fet va precipitar la resolució de la investigació. El 16 de novembre la policia els va tornar a detenir a Barcelona i se’ls va relacionar amb almenys 25 robatoris comesos a Barcelona, Cornellà de Llobregat, Gavà i Sant Adrià de Besòs. De moment la investigació segueix oberta.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies