Les queixes per la retirada d’algunes parada de bus alteren l’ordre del dia del plenari

La sessió va presentar el pla de barris de les Roquetes i els seus projectes motor 

El plenari d’anit va estar marcat pel debat sobre les conseqüències que ha tingut la introducció aquestes setmanes de les noves línies de bus ortogonal. Un debat que va alterar l’ordre del dia de la sessió, afegint el demandes abans d’iniciar els punts previstos al plenari. Concretament els veïns es van queixar de la desaparició de la parada de la plaça de les Madres de la plaza de Mayo i de la seva paral·lela, al passeig de Verdum tocant a la plaça Major de Nou Barris. Dos portaveus veïnals van exposar els perjudicis que havia ocasionat aquest canvi al veïnat, sobretot a la gent gran i a les persones dels barris de Can Peguera i el Turó de la Peira, que ara  han de caminar més i han de salvar cert desnivell del carrer del Doctor Pi i Molist per arribar a casa seva o a serveis fonamentals ubicats a la Seu del Districte. Després de sentir les queixes, la regidora de Nou Barris, Janet Sanz, va anunciar que han demanat als tècnics responsables dels canvis d’ubicació de les parades una revisió, i que, finalment, es rectificarà i les dues parades es recuperaran. Sanz no va poder concretar quan, però va afirmar que s’inicien els tràmits i que, com a molt tard, les marquesines tornaran a principis d’any.

Un altre punt important va ser la presentació del Pla de Barris de les Roquetes. Amb un pressupost de 9,3 milions d’euros pla compta amb tres projectes motor o estrella: la reforma del carrer de Mina de la Ciutat dins la millora de l’espai públic i la convivència, la rehabilitació dins l’apartat de l’habitatge i l’aposta per la formació i ocupació, amb projectes d’ocupació juvenil i per a aturats de llarga durada. El pla també contempla altres aspectes important com ara l’educació, amb la reconversió de l’Antaviana en institut escola, o la necessitat de relligar el barri amb la serra de Collserola.  Totes aquestes millores neixen sobretot a partir del reforç del teixit associatiu existent al barri.  Si voleu conèixer al detall les accions que es duran a terme podeu consultar el web del Pla de Barris de les Roquetes.

El plenari també va aprovar, després d’un intens debat, la declaració institucional conjunta impulsada pel Grup Municipal Demòcrata i ERC que condemna la violència policial de l’1O i les mesures aplicades amb el 155.  La proposició va comptar amb el vot favorable de Barcelona en Comú, que va afegir-hi transaccions.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies