Els dos espais del Casal de Gent Gran de les Roquetes ja estan units

Una porta connecta ara l’equipament amb l’ampliació que es va fer als locals de l’edifici annex

El Casal de Gent Gran de les Roquetes ja ha obert després de dos mesos i una setmana d’obres. Les actuacions han resolt una de les demandes dels usuaris, la unió dels dos espais que composen l’equipament a partir de l’obertura d’una porta. També s’ha renovat bona part del sostre del casal i s’ha substituït el sistema d’aire condicionat i calefacció a tot l’equipament.

L’espai del casal i els locals situats als baixos de l’edifici annex a l’equipament ja estan connectats per dins amb una porta. Fins ara els usuaris del casal havien de sortir i entrar per l’exterior per accedir d’un espai a l’altre. A més de la porta, unes petites escales salven el desnivell entre tots dos espais.  Les dimensions del local annex al casal, però, no han fet possible ubicar una rampa d’accés, tal i com demanava la junta del casal.  “Fa quatre anys que demanava aquesta porta, perquè quan havies d’entrar, havies de passar per fora, i si plovia et mullaves. – explica el president del casal de gent gran de les Roquetes, Torcuato Rodríguez – Jo volia una rampa aquí per a les persones amb mobilitat reduïda però no l’han posada. La barana aquesta no em convenç perquè ha de tenir un lateral. Es veu que portaran uns taulers per posar-los aquí.”

Els dos locals connectats es van habilitar per tal d’ampliar la capacitat de l’equipament, un cop es va desestimar construir una segona planta al casal, tal com marcava el projecte arquitectònic original.  Els 500 socis del casal ja han tornat a ocupar els espais de l’equipament i han retornat a l’activitat diària, tot i que encara hi ha coses pendents d’acabar.  Les obres també han renovat el sistema de climatització, per fer-lo més eficient, i han substituït bona part del sostre del casal.